Így figyeli a holtteret a BMW

2015.09.24. 15:13

A BMW néhány nappal ezelőtt mutatta be hivatalosan – legalábbis az interneten szétszórt sajtóanyagokkal – felfrissített nagyrobogóit, a C 650 GT-t és Sportot. Előbbinél rendelhető extraként elérhetővé tették a Side View Assist nevű berendezést is, amely a holttér figyelésében segíti a motorost. Azt mondják, a világon először ők alkalmazzák ezt.

Azonban azt, hogy mit is csinál pontosan ez a rendszer, csak most láthatjuk videón is. A motor elejénél és faránál is helyeztek el érzékelőket, amelyek ötméteres sugarú körben képesek figyelni a forgalmat. Ami a sebességet illeti, 25 és 80 km/h között működik megfelelően a holttérfigyelés, a többi járműhöz képest pedig 10 km/h-s sebességkülönbséget képes még kezelni.

Irányjelzéskor az adott oldali tükör talpánál kezd el villogni a figyelmeztető jelzés, ha valamilyen oknál fogva nem biztonságos a sávváltás vagy kanyarodás. Ehhez persze egyáltalán nem árt, ha nem mulasztunk el olyan alapvető dolgokat a motoron ülve, mint az indexelés, és a tükörbe nézés, amelyek mind a Side View Assisttal ellátott, mind az anélküli gépeken elengedhetetlenek a biztonságos közlekedéshez.