Órákig váratták a törött karú motorost

2015.09.25. 17:06

Közel három órát kellett az árokban várakoznia egy balesetet szenvedett motorosnak Nagy-Britanniában. Három megye rendőrei ugyanis nem tudtak megegyezni abban, hogy kihez tartozik az adott útszakasz.

A B645-ös út Tilbrook közelében. A kép illusztráció. Forrás: Google Street View
A B645-ös út Tilbrook közelében. A kép illusztráció. Forrás: Google Street View

A férfi a B645-ös számú úton bukott Tilbrook közelében. Ez a település Cambridgeshire megyéhez tartozik. A 999-es segélyhívószámra valamivel délután négy óra után érkezett a bejelentés. A központban aztán zavar támadhatott az erőben, ugyanis először Northamptonshire megye rendőrségére továbbították az értesítést.

Innen aztán felhívták a bedfordshire-i kollégákat fél öt körül, ők viszont azt mondták, nem hozzájuk tartozik a terület. Mivel azonban még fél hatkor sem történt előrelépés, mégis kiküldtek egy autót – csakhogy maga az út is közel hetven percig tartott a helyszínre, ahol a sérültet is nehezen találták meg. Ezután a bedfordi kórházba szállították a törött karú motorost.

Az ügyben érintett hatóságok persze egyetértenek abban, hogy gyorsabb intézkedésre lett volna szükség, az azonban még mindig tisztázatlan, hogy pontosan kinek kellett volna a helyszínre sietnie. Az esetet természetesen kivizsgálják, a motoroshoz pedig mindannyian bocsánatkéréssel fordulnak.