Ha utálod a rendőröket, erre szavazol a közbeszerzésen

2015.09.28. 16:11

A Can-Am egy újabb alváltozatot mutatott be a legutóbbi, F3-as modelljéből. Az F3-P nevében a P betű Police-t jelent. Ezzel be is lőtték a célközönséget, rendvédelmi szervek igényeinek megfelelően alakították át az alapul szolgáló F3-S-t.


Nagyon nehéz elképzelni, hogy a világot ellepjék a szolgálatba állított Can-Am F3-P-k, a világon sehol nincs olyan erős Can-Am lobbi, hogy át tudják préselni a funkciótlan, háromkerekű luxustárgyat a közbeszerzések rostáján - talán olyan helyeken van esélye, ahol minimális a bűnözés, és dubaji mintára turisztikai látványosságot faragnának a rendőrségből.

A rendőrségi kivitel sajátja a rengeteg kék-piros LED villogó és a komplett dobozszett - a nagy alu oldaldobozok mellett egy topcase is jár hozzá, minden egyéb tekintetben viszont megegyezik a szériamodellekkel, vagyis továbbra is egy 1330 köbcentis, 115 lóerős, háromhengeres Rotax blokk hajtja.

A Can-Am legnagyobb piaca Észak-Amerika, ha adnak el F3-P-t, valószínűleg arrafelé állítják őket szolgálatba. De nem lennénk annak a helyében, akinek ezek mellett kell érvelnie egy bármilyen rendőrmotor vagy -autó ellenében, hiszen ezek az inverz trike-ok a két műfaj összes hátrányát egyesítik, hiszen raktérjük és kényelmük a motorokéval vetekszik, miközben dinamikában távol vannak egy ezres motortól és még a sorok között sem lehet velük úgy lavírozni.