Szerszámnak akár pocsék is lehet a legkirályabb ékszer

2015.11.03. 13:08 Módosítva: 2015.11.03. 13:08

Szerszámos karkötőt álmodtak meg a multifunkciós kéziszerszámokat gyártó Leatherman munkatársai. Ezzel kiküszöbölnék azt a problémát, hogy mindig pont akkor nincs nálunk valamilyen eszköz, amikor arra a legnagyobb szükség lenne. Ezen kívül pedig roppant menő kiegészítőt is kapnak vele a motorosok.

A Tread névre keresztelt karkötő tíz szemből áll, amely a gyártó szerint nem kevesebb, mint 29 különböző szerszámot rejt. Ezek között van lapos és kereszthornyos csavarhúzó, de lazíthatunk hatlapfejű csavarokat is. Került még rá többek között SIM-kártya kiszedésére szolgáló eszköz, vágószerszám, sőt negyedcolos dugókulcs adapter is.

Szerintünk roppant menő lett a Tread, igaz, a Leatherman honlapjának tanúsága szerint az árát is rendesen megkérik. 165 dollárba, azaz közel ötvenezer forintba kerül. Ez a sima, rozsdamentes acél változatra vonatkozik, ha azonban feketét szeretnénk, mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni. Annak 220 dollár, vagyis több mint hatvanezer forint az ára.

Ennyiért egy király karkötőt kapunk, de a komolyabb munkákat nyilván nem ezzel fogjuk elvégezni. Az út szélén, hirtelen felmerülő javítások egy részére azonban alkalmas lehet. Legalábbis azokra, amelyeknél nem kell igazán nagy erőt kifejteni.

Ez a cucc...