Ez lenne a Ducati legnagyobb dobása 2016-ra

2015.11.11. 11:51

Legutóbb elég jól tippeltünk, és a Ducati legújabb beetető kampánya valóban egy új Diavelről szól, amiről minden eddiginél többet mutatnak meg. Látjuk a fényszórót, a hátsó kereket, a felnit, a zárófényeket, a kipufogóvégeket - illetve a hengeren és hengerfejen futó vonalakat, amik mintha egy 90 foknál nagyobb hengerszögű motorra utalnának.

Mivel a korábbi, erős fenntartásokkal kezelt pletykák igaznak bizonyultak, így akár biztosra is vehetjük a szíjhajtást és a monocoque vázat. A teljesítményről és a tömegről még nehéz bármit is mondani, a Diavel jellemzően mind a kettőben elég jó szokott lenni, tehát nagyjából 160 lóerőre és sportmotoros, 200 kiló körüli tömegre lehet számítani.

Felmerülhet a kérdés, hogy a Ducati - a gyártó, ami kimondottan büszke a sportmotoros imázsára - miért pont egy cruiser kampányába öli a legtöbb energiát? A magyarázat az lehet, hogy a bevétel nagyobb részét a túra és az életstílus modellek hozzák, vagyis a különböző Multistrada és Scrambler kivitelek. A Diavel viszont egy nagy, gazdag és fontos piacot húzhat be - igen, Amerikáról van szó, ahol máig a cruiserek a legnépszerűbbek. Hát ezért.