Akkor most robogó vagy túramotor?

2015.11.17. 11:20

A Ducatihoz hasonlóan a Honda is megtartotta nyitó sajtótájékoztatóját az EICMA motorkiállítás előtt. A japánokra azonban nem lehet ráfogni, hogy olyan újdonságokat mutattak volna nekünk, amitől a pofánk leszakad. Igaz, az idei év kétségtelenül legfontosabb modelljét, az új Africa Twint már tavasszal leleplezték, így a puskaporuk egy részét már akkor ellőtték.

Újdonság nélkül ennek ellenére sem hagytak minket, és több ráncfelvarrott gép mellett egy érdekes tanulmányt is kiállítanak majd a következő napokban a milánói szalonon. Ez pedig nem más, mint a City Adventure Concept, ami lényegében egy robogó és egy túramotor keresztezésének tűnik.

Azt mondjuk így elsőre nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy létező piaci rés lenne a túrás gépnek kinéző robogó, de így ránézésre egészen vagánynak tűnik a Honda újdonsága. Bizonyos szögből, hunyorogva talán a Gilera Runnert is beleláthatjuk kicsit, de a szabad hasmagasság és a viszonylag nagy kerekek mégis egyedivé teszik.

A City Adventure Concept mindenesetre olyan, mintha kimondottan a magyar utakra tervezték volna, vélhetően könnyedén küzdi le a burkolat hibáit, és akár a földes-salakos utakon is kijárhatunk vele a telekre. Mindemellett a formaterve fiatalos, ha pedig ezt meggyőző technikával kombinálják, akkor jó áron kelendő is lehet a furcsa robogó. A műszaki részletekről egyelőre lényegében semmilyen információt nem adott ki a Honda.