A két ütem szexi

2015.12.10. 12:12

Elég sokaknak - főleg az idősebbeknek - a kétütemű motor jelenti a gépet. De nem kell ahhoz Simsonon, MZ-n, Csepelen, Danuvián vagy Pannónián felnőni, hogy a jellegzetes szagú, kékes füstöt szeresse az ember, hiszen az extrém enduróban máig a könnyen irányítható, veszedelmesen erős 2T gépek uralkodnak, illetve elég erősek még a gépfétis mezőnyben a láncfűrészek, és hát azok a férfias kiegészítők, nem az LV logós kézitáskák.

Valahonnan innen indulhatott el az idei év egyik leghülyébb KickStarter kampánya (ha valaki nem vágná, hogy mit takar még a berúgókar angol neve, akkor itt van róla egy jó cikk), ami a kétütemű illatú kölnivíz elkészítéséhez gyűjt tőkét. Állítólag a terv annyira előrehaladt, hogy egy illatszergyártót már behúztak partnernek.

A részeg lányokkal telenyomott promóvideó mondjuk nem feltétlenül a legütősebb a műfajban, de legalább nagyon hitelesen mutatja be azt a környezetet, ahol a kétütemű munkagépek és a lucfenyő illatának keveredése a férfiasság legfőbb jele. Mivel itthon elég szűk a favágó szubkultúra, a termék mérsékelt sikerére tippelnék, de hátha valaki arra vágyik, hogy veteránosok szagolgassák meghatódva.