Századik bajnokát ünnepli az Akrapovic

2015.12.24. 09:39

Konferenciatermet nevezett el Jorge Lorenzóról, a MotoGP 2015-ös bajnokáról az Akrapovic. A verseny- és tuningkipufogói révén ismert szlovén cég történetének a spanyol motoros volt a századik világbajnoka, így érthető, hogy kitüntetett helyet foglal el a históriáskönyvekben.

A száz világbajnoki cím között minden olyan motorsport-megmérettetésben elért siker ott van, amelyben az Akrapovic valaha részt vett – autókra és motorkerékpárokra egyaránt terveztek versenyrendszereket. Lorenzo volt az első, aki a MotoGP-ben, vagyis a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában sikert hozott nekik. Először 2012-ben nyert Akrapovic-csal, idén pedig Valentino Rossit győzte le egy sokáig emlékezetes és vitatott szezon során.

Ebből az alkalomból gyárlátogatásra hívták a spanyol klasszist. Látogatása év végi meglepetés volt a dolgozók számára. Míg Lorenzo megismerhette a tervezési és gyártási folyamatot, addig a munkások - és persze a vendégek - autogramot kérhettek a világbajnoktól. Végül ünnepélyesen leleplezték azt a táblát, amely a jövőben Jorge Lorenzo nevét őrzi az egyik konferenciaterem bejáratánál. Ez egyébként már nem az első alkalom, hogy elneveztek róla valamit: 2013-ban a jerezi versenypálya üzemeltetői döntöttek úgy, hogy az utolsó kanyart neki szentelik.

Lorenzo persze már akkor is tudta, hogyan köszönje meg a figyelmességet. Kissé hízelegve úgy fogalmazott: egy kanyart kapni különlegesebb érzés, mint világbajnoki címet nyerni. Bár a vébén is kevesen tudnak győzni, de még kevesebb pilótáról neveznek el kanyart. A konferenciateremmel kapcsolatban most ennyire hangzatos kijelentéseket azért nem tett.