Meglesték az új Enfieldet

2016.01.11. 13:48

Elég jó ütemben érkeztek eddig a Royal Enfield túraendurójáról a kémfotók, most viszont a végleges változat képe szivárgott ki - úgy látszik, már készen áll a bemutatásra.

A műszaki adatokról sok újdonságot nem tudunk mondani: a 410 köbcentis egyhengeres 28 lóerőt ad le, az európai piacra szánt változatot ABS-szel is ellátják - a képen látható modell viszont egészen biztosan indiai változat, erről árulkodik a motor bal oldalán, a látható védőelem, ami megakadályozza, hogy az utas száriját felnyalja a hátsó kerék.

Úgy tűnik, hogy ezt már katalizátorral látták el -  a korábbi álcázott prototípusokon ennek még nem volt nyoma. Erre valószínűleg az Euro4-es emissziós előírások miatt van szükség, és egyben bizonyítja, hogy Európába is be akarnak törni az új modellel.

A Himalayant nehéz szépnek látni - a nagy dobozoktól és a tank mellé rögzített benzinkannák miatt amúgy is keveset látni belőle, se nem modern, se nem erős - egyszerűen egy régi vágású motor, hosszú rugóutakkal, tisztességes pakolhatósággal. Jó esetben egy olcsó, strapabíró motor lesz, amivel magabiztosan neki lehet vágni a lakatlan vidékeknek, rosszabb esetben pedig egy se nem jó, se nem kívánatos haszonjármű, ami Indián kívül ismeretlen marad.

A szériamodell bemutatójáról még nincs hír, de valószínűleg a februári Delhi Auto Expón már látható lesz.