A BMW-nek nagyon szalad a szekér

2016.01.12. 16:58

Nyilvánosságra hozta 2015-ös eladási adatait a BMW. A bajoroknál először az amerikai részleg büszkélkedett az egy évvel korábbihoz képest megugró számokkal, majd kiderült, nemzetközi szinten sem kell szégyenkezniük.

Annál is inkább, mert ez már zsinórban az ötödik esztendő, amikor minden idők legjobb eredményeként tudják felvezetni a statisztikát. Tavaly összesen 136 963 példányt tudtak értékesíteni, ami 10,9 százalékos növekedést jelent 2014-hez viszonyítva. Egy évvel ezelőtt 7,2 százalékos bővülést könyvelhettek el, tehát fejlődésük töretlen.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy világszinten melyik modell a legkelendőbb. Vélhetően persze továbbra is a túraendurók közt kell keresgélni, hiszen szinte már hagyományosan az R 1200 GS-t (és az Adventure-t) veszik a legtöbben. Az Egyesült Államokban más a helyzet, ott az S 1000 RR volt a legkapósabb, ezt nem titkolták.

Ha az évek óta sikeres gépeik tartani tudják a megszokott eladásokat, akkor nagy gondjuk idén sem lehet. Ráadásul lefelé is bővítenek, hiszen ebben az esztendőben kerül a kereskedésekbe a G 310 R meztelen gép – ennek ugyebár lesz idomos változata is, csak nem a németek márkajelzésével.