Lekapcsolták a 60 éves gyorshajtás-bajnokot

2016.01.25. 16:24 Módosítva: 2016.01.25. 16:25

A West Sussex-i rendőrség nagy fogása volt az a 60 éves férfi, akit közúti rendetlenkedés miatt ültettek le. A vád röviden: 245 km/h-val egykerekezett egy Honda Fireblade-del. 

Az ügy tavaly áprilisban indult, amikor egy rendőr kiszedte a férfit, miután látta, hogy ötven mérföldes zónában körülbelül 80 mérföldes tempóval felveszi kerékre a motort. Az igazi nagy fogás mégsem ez volt, hanem a motoros akciókamerájából lefoglalt kártya, amin körülbelül 150 darab, bizonyíték értékű videót találtak különböző közúti hőbörgésekről

Volt köztük olyan, amin 170 fölé gyorsít lakóövezetben (50 km/h-s, azaz 30 mérföldes korlátozás mellett), de voltak egyéb nagy sebességű manőverek záróvonalon, kétszáz feletti tempóval kerekezés vidéki utakon, és nagyjából minden, amit egy 1000 sportmotorral közúton művelni lehet.

Végül bíróság elé állították, és négy manővert sikerült is rábizonyítani, amikért összesen hat hónap börtönt kapott, majd szabadulása után két év vezetéstől való eltiltás vár rá, majd újra kell vizsgáznia, hogy ismét vezethessen.

"A sisakkamerás felvételei bizonyítják, hogy felháborítóan veszélyesen közlekedett a motorjával. Kisebb csoda, hogy senki nem sérült meg vagy halt meg miatta" - nyilatkozta az ügyben eljáról őrmester.

A témában ajánlom még az Égéstér Szabó II Lászlóval készített adását.