Jégen, kétszázzal. Egykeréken? Őrült!

2016.02.08. 09:45

Cecil Myers nem ijed meg a saját árnyékától. Fejébe vette, hogy átadja a múltnak a svéd Robert Gull rekordját. Csakhogy itt nem valami egyszerű és veszélytelen mutatványról van szó, hanem jégen történő egykerekezésről. Ebben a műfajban pedig Gull sem volt éppen lassú.

Gull még 2014-ben ragadta magához a különös világcsúcsot. Akkor Ryan Suchaneket fosztotta meg a dicsőségtől azzal, hogy 184 km/h-s sebességet ért el egykerekezve. Nem érte be azonban ennyivel, minden bizonnyal érezte, hogy több is van a dologban. Egy évvel később már 206-tal száguldott hasonló körülmények között, jócskán megjavítva saját rekordját.

Cecil Myers előtt tehát adott a feladat: túl kell szárnyalnia a Gull-féle eredményt. Erre minden esélye megvan, hiszen Kawasaki Ninja H2-esével a gyakorlások alkalmával már a 225,2 km/h-t is elérte. A rekordkísérletnek a Wisconsin állambeli Koshkonong-tó ad otthont, ahol a Guinness-rekordok bizottságának tagjai is jelen lesznek. A siker feltétele az is, hogy két megadott pont között, száz méteren keresztül fenntartsa az egykerekezést. A két jelzés közt kell elérnie a csúcssebességet is.

Frissítés: végül nem Myers döntötte meg a rekordot, hanem a szintén az ő csapata által felkészített motorkerékpár nyergében ülő Jason Farrell. 217 km/h-val repesztett.

Fotók: MGNphoto