A Yamaha szerint a jövő

2016.04.08. 08:15

A motorgyártók számára igen fontos az ázsiai piac, így nem csoda, ha sok esetben már nemcsak a gyártást viszik oda, hanem egy-egy új modell bemutatóját is ott tartják. A Yamaha most például Vietnamban leplezte le 04Gen névre keresztelt robogóját, amellyel azt mutatják meg, hogyan képzelik el a jövőt ebben a műfajban.

A roppant kreatív névválasztás nem véletlen. Korábban 01Gen néven volt már egy koncepciójuk - egy háromkerekű robogó. A 02Gen egy kerekesszék volt, míg a 03Gen ismét három keréken gurult. A 04Gen érdekességét egészen más adja: félig átlátszó anyagokkal operáltak az idomoknál.

A robogó vonalai egyébként klasszikusnak is mondhatóak, de a hátsó-oldalsó kasznielemek például felhajthatóak. Ezzel máris egy nagy légynek látszó tárggyá alakítottuk motorunkat. Az áttetsző karosszériaelemek a Yamaha szerint egyébként nemcsak szépséget sugároznak, hanem egy könnyű jármű érzetét is keltik a szemlélődőkben. A kiadott fotókon az is jól látszik, hogy a műszeregységet okostelefonnal helyettesítik a japánok.

A műszaki részletekről egyelőre hallgatnak, de egyes források szerint a vietnami piacon jelenleg is kapható Nozza Grande robogónál is használt 125 köbcentis egyhengerest szerelik be a 04Genbe is. Jelen pillanatban persze az is kérdéses, hogy a tanulmány valamilyen formában eljut-e egyáltalán a sorozatgyártásig.