Nagyrobogókkal bővítene a Yamaha

2016.04.15. 08:24

Nagyrobogó-kínálatát bővítené a jövőben a Yamaha. Erre utal legalábbis az a tény, hogy a szabadalmi hivataloknál már hivatalosan is bejegyeztették a T-Max SX és a T-Max DX neveket. Azt viszont egyelőre nem tudni, ezek pontosan mit takarnak.

Ami biztos: a motorkerékpár-iparban is egyre inkább megfigyelhető az a trend, ami az autópiacot már régóta jellemzi. Nevezetesen, hogy egy adott típusnak számtalan modellváltozata létezik egyszerre. Míg a motorkerékpároknál korábban kis túlzással a szín volt az egyetlen eldöntendő kérdés – esetleg robogóknál akadt többféle hengerűrtartalmú verzió ugyanazzal a héjjal -, az utóbbi időben ez megváltozott.

A Triumph például a 800-as Tiger sorozatot bővítette ki - náluk az egyes variációkat jelző betűkombinációk között nem nehéz eltévedni. A Yamaha most hasonlóan jár el nagyrobogóival, de azt egyelőre nem tudni, hogy mit is fontolgatnak pontosan. Elképzelhető, hogy az SX és a DX közül az egyik jelenti majd az alapmodellt, a másik pedig egy extrásabb változatot, de az sem kizárt, hogy az alap T-Max mellé érkezik a két új jelölés.

Ha az időzítésből indulunk ki, akkor a japán gyártónak épp elég idő áll még rendelkezésére ahhoz, hogy a nagy őszi hajtásra elkészüljön azzal, amit tervez, és már kész gépekkel álljon ki a nagyközönség elé.