Pedrosa kimarad a keringőből

2016.05.17. 11:17

Nagyjából egy hónappal ezelőtt hivatalosan is bejelentették: Jorge Lorenzo elhagyja a Yamahát, és a Ducatinál folytatja pályafutását. Hogy jól döntött-e, az nyilván csak a következő szezonokban derül majd ki, az viszont biztos, hogy lépésével egészen komoly pilótakeringőt indított el. Abból viszont Dani Pedrosa kimarad.

A Honda ugyanis a napokban közölte, 2018-ig, tehát további két idényre meghosszabbította a spanyol klasszis szerződését. A harmincéves motoros karrierjét eddig is meghatározta a japán gyártóval való kapcsolata. 2001-ben kezdett a vébén versenyezni, akkor a 125-ösöknél, majd 2004-ben váltott 250 köbcentire. A királykategóriában 2006 óta rója a köröket, mindvégig Honda nyergében ült.

A MotoGP-ben tehát szépen lassan körvonalazódnak a jövő évi felállások. Jelenleg az tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy a Yamaha a suzukis Maverick Vinalesszel pótolja a távozó Lorenzót. A Ducatinak pedig a világbajnok érkezésével választania kell Dovizioso és Iannone közül. A legtöbb forrás egybehangzóan arra voksol, hogy előbbi marad, utóbbi pedig éppen Vinales utóda lehet a Suzukinál. Ezzel pedig szépen lassan helyére is kerül a kirakós minden darabja.

Bár ezek az átigazolások is elég izgalmasnak ígérkeznek, a valódi látványosságot idén is a pályán kell keresnünk. Öt futam után az élmenők között nincsenek nagy különbségek, így a tavalyihoz hasonlóan nagyon szorosnak ígérkezik a bajnokság.