Megmutatták a legmenőbb Indiant

2016.08.09. 11:53 Módosítva: 2016.08.09. 11:53

Néhány hónappal ezelőtt a Harley-Davidson olyan gépet mutatott, amely igen szokatlan volt tőlük. Bő négy évtizede nem szerepelt a kínálatukban flat tracker, ezt a hiányosságot az XG750R-rel pótolták. Azt már akkor is lehetett tudni, hogy az Indian is hasonlón dolgozik, most pedig le is leplezték a Scout FTR750-et.

A motorkerékpárnak nyilvánvalóan csak nevében van köze a Scouthoz. A 750 köbcentis V2-es blokkot ugyanis kimondottan versenyzésre építették. Köré acélcső vázat faragtak, a kasznielemek pedig szénszálas műanyagból készültek. Törekedtek a minél rövidebb tengelytáv elérésére is, hogy a műfajhoz igazítsák gépüket. Maga a flat track egyébként Európában soha nem volt igazán népszerű. Nálunk inkább a salakmotor megy, de a tengerentúlon a döngölt agyagból épített oválpályák terjedtek el.

A fejlesztésben nem mellesleg Jared Mees, a sportág többszörös nemzeti bajnoka segédkezett. Az Indian nem titkolt célja ugyanis az, hogy a Scout FTR750-nel 2017-ben beszáll a küzdelmekbe, és ismét felveszi a kesztyűt a Harley-val szemben.