Van, amikor muszáj eldobni

2016.09.06. 08:52

Szinte újjászületett a brit Jim Shaw, amikor igazán súlyos sérülések nélkül sikerült átvészelnie egy ijesztő balesetet. A 73 éves férfi nagyjából 110 km/h-s tempóval haladt, amikor elkezdett leomlani az út fölötti gyalogoshíd.

Motorcyclist Jim Shaw, 73, who survived the M20 bridge collapse, says he's lucky to be alive.

Közzétette: BBC South East Today – 2016. augusztus 30.

Shaw az M20-as gyorsforgalmi úton haladt, amikor egy kamion – vélhetően figyelmen kívül hagyva a magasságkorlátozást – nem fért át az út fölött átnyúló gyalogoshíd alatt. Beszorult, és megrongálta a szerkezetet is. Ahogy a motoros fogalmazott, úgy szakadt le a híd az útra, mintha lassított felvételt látna.

Ekkor gyors döntésre volt szükség. Tudta, hogy megállni már nem lehet, mivel azonban a híd már nagyon alacsonyan volt, elfektette Yamaha MT-07-esét, és átcsúszott a leszakadó szerkezet alatt. A manőver után érezte, hogy nehezen kap levegőt, tudta, hogy néhány bordája eltört. Azokban a pillanatokban inkább arra gondolt, hogy milyen jó motort veszített el.

Az érintett útszakasz jó ideig el volt zárva a forgalomtól, amíg a takarítást befejezték. Jimet kórházba szállították, de jól van, és már alig várja, hogy újra motorra ülhessen.