Kényelem és szélvédelem a jelszó a Kawasakinál

2016.10.11. 11:57

Kényelmesebbé, komfortosabbá tette a következő modellévre a Z1000SX-et a Kawasaki – ez volt legalábbis a japánok célja a frissítéssel. Műszaki oldalon az ősz nagy slágereit kapta meg a sport-túragép, nagy meglepetések nincsenek.

A kölni Intermoton leleplezett fészliftes modell nagyobb, szélesebb idomokat kapott, amelyektől jobb szélvédelmet remélnek a gyáriak. Az ülés párnázását is átszabták, így a hosszú távú utak is kényelmesebben átvészelhetők, mint a kifutó modell esetében. A ledes fényszóró pedig állítólag negyven százalékkal fényesebb a korábbinál. Szintén a motorost segíthetik az olyan apróságok is, mint a váltás megfelelő idejére figyelmeztető led, vagy éppen a fokozatkijelző. Nyilván ezek nem jelentenek túl nagy újdonságot.

Ami a technikai változtatásokat illeti, a futóművet sportosabbra hangolták, és a Z1000SX is megkapta az ősz egyik nagy slágerének számító IMU-t. Ez a rendszer számos tényező figyelembe vételével alakítja ki a szükséges beavatkozást, legyen szó blokkolásgátlóról vagy kipörgésgátlóról. Emellett kapunk csúszókuplungot, amely a lefelé váltásokat is segíti.

A 2017-es Z1000SX árazásáról egyelőre még nem tudni semmi konkrétumot. A kifutó modell jelenleg 4,1 millió forint körüli áron kapható Magyarországon.