Elkészült a motorversenyzés sasfészke

2016.10.17. 13:39

Egy év és 12 millió euró elköltése után elkészült a KTM sportrészlegének új főhadiszállása a KTM gyártól nem messze - konkrétan egy Mattighofen melletti faluban, a magyarul viccesen hangzó Munderfingben.

Pit Beirer, a KTM Motosport igazgatója szerint ez a beruházás elkerülhetetlen lépés volt - az egész ötlete akkor pattant ki, amikor eldöntötték, beszállnak a MotoGP-be. A KTM jelenleg az egyik legsikeresebb sportmárka, az elmúlt időszakban évente legalább tíz világbajnoki címet gyűjtöttek - ezek jellemzően a terepmotorozás különböző kategóriában gyűltek össze, de nem elhanyagolható, hogy a Moto3-ban is remekül szerepelnek - idén például Brad Binder zsebében már ott a világbajnoki cím.

A KTM az első világbajnoki címét 1974-ben szerezte Motocross 250-ben, azóta 269-nél tartanak, 15-ször nyerték me a Dakart zsinórban, jövőre a MotoGP mellett a Moto2-be is belépnek, vagyis a Superbike VB-n kívül szinte az összes nagy versenysorozatban ott lesznek.

"1992-ben a KTM Racing egy apró műhely volt, most pedig több, mint 60 gyári versenyzője van világszerte" - foglalta össze az fejlődést Stefan Pierer a KTM vezérigazgatója.

Az új épület 18 ezer négyzetméteres, és közvetlenül a blokkgyártó üzem, a WP központja és a logisztikai raktárak mellett található. Az alsó szinten a különböző csapatok műhelyei vannak (enduro, rali, krossz, MotoGP, stb.), az első emeleten raktárak, a harmadikon pedig az irodák találhatók.