2016.10.18. 10:19

Garázdaság gyanúja miatt tartóztatták le a gyorsaságimotoros-világbajnokság 1987-es bajnokát. Az ausztrál Wayne Gardner a vád szerint egy autóssal dulakodott, miután fia, a szintén motorversenyző Remy lekoccolta annak járművét. Az eset a Motegiben rendezett Japán Nagydíj előtt történt.

635820?mode=max&quality=90&scale=down

Az 57 éves Gardnert őrizetbe vették, ő azonban tagadja a vádakat. Azt mondja, csupán szabadulni próbált a másik autós szorításából. Fiának tanúként kellett vallomást tennie, emiatt ki is hagyta a futamot megelőző bemelegítést. A helyi rendőrség azt nem hozta nyilvánosságra, hogy a versenyhétvégét követően hazaengedték-e Remyt Ausztráliába, vagy apja miatt még maradnia kell Japánban.

wg03

A most letartóztatott Wayne Gardner egyébként 1983 és 1992 között összesen 102 vébéfutamon állt rajthoz. A pole pozícióból 19-szer indulhatott, 18-szor állhatott föl a dobogó legfelső fokára. Ausztráliában nagy közönségkedvencnek számított. Ma már fiát, Remyt segíti, amiben csak tudja. Az ifjabb Gardner 18 esztendős, 2014 óta megy a vébén. Akkor a Moto3-ban kezdte, egy pontot zsebelt be. A Moto2-be idén került fel, a Kalex színeiben összesen öt pontnál jár ebben a szezonban.

Nem először mondjuk, itt az idő leszűrni a tanulságot: verseny előtti napokban ne balhézz, mert megszívod.