Ötvenéves lesz, most megújul

2016.11.14. 16:50

A Moto Guzzi V7-es sorozata 1967-ben jelent meg. A jövőre ötvenéves modell azóta persze számos megújuláson átesett, a legutóbbi nagygenerált két évvel ezelőtt tartották meg. A 2017-es jubileumra most elkészült a V7 III.

A már jól ismert 744 köbcentis V2-es blokkot az ünnepi alkalomra átfaragták kicsit. Az eddigi 48 lóerő helyett már 53-at tud, a csúcsnyomaték pedig 58 newtonméter. Azt ígérik, a nyomatékgörbe viszonylag egyenletes, így minden fordulatszámon elegendő erő áll rendelkezésünkre. A váltó áttételezését is módosították, az egyes és a hatos fokozat lett más az eddigihez képest.

A jobb kezelhetőség és nagyobb stabilitás érdekében a vázat is módosították, annak első részét megerősítették. Hátra új rugóstagok kerültek, amelyeknek állítható az előfeszítése. A lábtartók a korábbinál lejjebb és előrébb kaptak helyet, az ülésmagasság két centivel lett alacsonyabb: így 770 milliméter.

Ahogy azt már megszokhattuk, a V7-es Guzziból most is többféle változat készül majd. A Stone, a Special és a Racer mellé azonban ezúttal bejön a születésnapi Anniversario, méghozzá 750 darabos limitált példányszámban.