Már a teszten összetörte magát a KTM világbajnok pilótája

2016.11.23. 16:21

A műfaj szabályainak megfelelően a ló minden részéhez fehér cérnakesztyűben nyúló hivatalos közlemény szerint is keserédesre sikerült a KTM Moto2-es tesztje. Jövőre nem csak a MotoGP-be lép be az osztrák márka, hanem a Moto2-be is - így a gyorsasági világbajnokság mindhárom kategóriájában ott lesznek gyári csapattal.

A Moto2-es teszten rengeteg beállítást kellett volna végigpróbálniuk, és az egyik pilótájuk, Miguel Oliveira elég sokat lépett előre a setupok terén - ez ugye az édes rész, a keserűt pedig a Moto2-be éppen fellépő, aktuális Moto3-as világbajnok szállította, amikor már a nyitónapon csúnyát esett.

Brad Binder hétfőn, még száraz körülmények között bukott, és törte el a bal orsócsontját, amivel sürgősen Barcelonába utazott - azóta már túl is van a sikeres műtéten.

Ezalatt Oliveira és a Red Bull KTM Ajo csapata egy sor hasznos adatot gyűjtött össze, a portugálnak száraz és vizes körülmények között egyaránt sikerült kipróbálnia több beállítást is. Ezek azért is nagyon fontos eredmények, mert legközelebb februárban tudnak tesztelni, amikor véget ér a téli tilalom, és addig a fejlesztések nehezen haladnának a most begyűjtött tapasztalatok nélkül.

"Ez a négy nap szezon utáni teszt már nagyon fontos része a Moto2-es projektnek. Jerezben két napig nagyon szép idő volt, Valenciában pedig egy száraz és egy esős nap jutott. Az utóbbi sem volt rossz, mert meggyőződésünk, hogy mindenféle körülmények között ki kell próbálni a motort. Az egész még az elején tart, de elégedettek vagyunk az eddig felmutatott javulással. Az örömöt beárnyékolja Brad Binder sérülése, de ebben a sportban ez előfordul. Szerencsére már jól van, és van ideje a regenerálódásra, mielőbbi jobbulást kívánok neki" - nyilatkozta a csapat főnöke, Aki Ajo.