Éjjel is nyelezheted, nem fognak meglincselni

2017.01.24. 16:46

Az elektromos motorkerékpár még messze van attól, hogy az utcakép szerves része legyen, de már megtalálták a motorépítők. A veronai Motorbike Expón mutatták be az Energica és az Apache Custom közös munkáját, a villany café-racert.

Az alapot az Energica Eva, az olasz cég naked bike-ja adta, amire az építők egyedi műanyag elemeket faragtak. A végeredményt Midnight Runnernek keresztelték, ami elég jó név, hiszen anélkül lehet éjfélkor nyelezni, hogy meglincselnének a környéken lakók.

Érdekes, hogy az alapvetően a oldschoolban, analógban és rock and rollban utazó Apache Custom mire jutott a digitális Energicával. A szögletes elemek és az ívek kombinálása jól sikerült, az ülésidom és a tank egyértelműen kiadja, a furcsa, szögletes lámpák is elég érdekesek - bátor húzás, nem klasszikusan szép, de vagány. A hagyományos értelemben vett mechanika hiányát viszont egy elég semmilyen, tagolatlan burkolattal tudták le, mintha elfogyott volna a kedv, az oldalnézet így értelmezhetetlen lett.

Egy café racernél elengedhetetlen, hogy saját erejéből arrébb tudjon állni, az Energica ebből a szempontból rendben van: az arcleszakító gyorsulás 200 km/h-ig tart. A hatótáv ECO üzemben akár 200 kilométer is lehet - ideális körülmények között.