Ezt a motort a váz adja el

2017.02.07. 16:37

Az angol CCM apró gyártó, a világon máshol talán nem is maradhatna talpon egy ennyire kis műhely. Az 1971-ben alapított márka tavaly még csak egy modellt kínált, egy 450-es túraendurót, a GP450-et. Miután a tavalyi évük jól sikerült, egy új modellbe is belevágtak, amit London Motorcycle Show-n mutattak be.

A CCM Spitfire teljesen új blokk köré épül, a 600-as egyhengeres 55 lóerőt és 58 Nm nyomatékot tud - az adatokat és a képeket nézegetve nagyon úgy tűnik, hogy ez ugyanaz a motor, amit az SWM RS650R-be is szereltek, vagyis az alapjai a BMW-érából származó 2010-es Husqvarna TE630-ből jöttek.

A csövekből hajlított és hegesztett váz gyönyörködteti a szemet, érdekesség, hogy ugyanolyan T45-ös acélból készült, amiből a Supermarine Spitfire vadászrepülők szerkezete. A művészi váz elkészítéséhez a már nyugdíjas hegesztőmestert, Ted Unwint kérték fel - a hetvenes években híres versenymotor-építő volt.

A 19 collos első kerekű, Brembo fékes, WP futóműves, 121 kilós száraz tömegű trackerből mindössze 25 darabot terveznek, viszont egyelőre a blokk még nem teljesíti az Euro4-es normákat. A CCM azt ígéri, hogy már dolgoznak a GP600 túraendurón, amiben a hatszázas blokk már teljesíteni fogja az előírásokat, és majd azzal fogják készíteni a Spitfire-öket is.