Mi lenne ha a Porsche motort gyártana?

2017.04.24. 11:59

Egy spanyol dizájner, Miguel Angel Bahri álmodta meg ezt a formatervet, amikor abból indult ki, hogy milyen lenne a motor, amit a Porsche lepitonabb modellje, a 911 Turbo ihletne. A motort Porsche 618-nak nevezte el, azon felül, hogy már ránézésre használhatatlan, annyiban is hibás az elképzelés, hogy nem sportmotort, hanem egy power cruisert rajzolt.

Az elképzelés több sebből is vérzik, hiszen az egyelőre csak fantázia szinten létező tanulmánynak elektromos hajtásláncot talált ki a művész - ezt azzal indokolta, hogy a 911 Turbo mellett a Porsche 918 volt a másik támpont, illetve bizonyos formai megoldásokat a 919-ről vett át. Szokatlan a függőcsapszeges első kormányzás is - ami a Bimota Tesi 3D-n és a Vyrus motorjain jól néz ki, itt inkább furcsa.

A bumfordi test egy tárolórekeszt rejt, nekem kapásból a Honda NC700 jutott eszembe, de a tervező szerint ezt a részt a Le Mans versenyautók ihlették. 

"A Porsche szellemiségét és karakterét szeretném bemutatni ezzel a futurisztikus megjelenésű, tisztán elektromos hajtású, exkluzív cirkálóval" - nyilatkozta Bahri, majd hozzátette, ezt a munkáját tiszta szobrászatként kell értelmezni.