65 milliót ér a létező leghitelesebb replika

2017.04.25. 13:02

A tizenötszörös világbajnok Giacomo Agostini árverésra ajánlotta MV Agusta 500 3-Cilindiri versenymotor-replikáját, a kikiáltási ár 65 millió forint. Az ötszázas, három hengeres motor egyike annak a hatnak, amit az eredeti mérnöki gárda épített, ez az 1972-es világbajnok motor tervei alapján.

Ugyanolyan Ceriani GP villát és 230 mm-es dobféket kapott, mint Agostini versenygépe, a küllős Borrani felnik is stimmelnek, a szakavatott szem mindössze két különbséget fedezhet fel: egyrészt a modern Avon gumik feltűnőek, másrészt a Dell'orto karburátorok ütnek el  - az előbbi a használhatóság miatt került fel, az utóbbi pedig azért, mert a versenymotor eredeti karburátorai már nem álltak rendelkezésre az építés idején.

A motort Agostini dedikálta, illetve a származási tanúsítvány mellé az új tulajdonos kap egy extra idomszettet is. Az árverésre május 27-én kerül sor, és Agostini MV-je mellett olyan motorokra lehet licitálni, mint az Egli vázas Vincent Black Shadow café racer, vagy a Henry Cole és Alan Cathcart által lovagolt, sebességi világrekorder Brough Superior SS100 750.