Felteszi a régi lemezt a Triumph

2017.08.10. 14:00

Igazán kívánatos retrógéppel csalt könnyeket a műfaj iránt fogékonyak szemébe tavaly ősszel a Triumph. A britek a kölni Intermoton leplezték le a Street Cupot, ami egy közepes café racer, a Moto Guzzi V7 Racer és a Royal Enfield Continental ligájában játszik. Úgy érezhették, van még tartalék a témában, ezért most olyat húztak, amire nem számítottunk.

Ha már retró, miért ne hallgassunk zenét bakelitről (vagy vinylről) – gondolták, és összefogtak a szintén brit Regával, így készült el a Triumph saját lemezjátszója. Magán a dobozon megjelenik a Street Cup rajza, a lemezt pedig egy motorkereket formáló, küllőket és féktárcsát is felvonultató forgórészre tehetjük fel. Állítólag a technika is elég komoly, a lemezjátszónördöknek is csemege.

Az biztos, hogy veszett jól néz ki, de bármennyire is megkívántuk, fölöslegesen kutakodnánk a megrendelés lehetősége után. Mindössze kettő készült belőle, az egyik a Facebookon, a másik a Twitteren talál majd gazdára. Egyelőre nem tudni, hogyan választják ki a szerencséseket, és arról sem esett szó, mennyit érhet egy-egy példány az erősen limitált lejátszóból.

Bár nagyon sok előadó adja ki még mindig – vagy éppen újra – albumait bakeliten/vinylen, de a Triumph semmit nem bízott a véletlenre, el akarták kerülni azt a helyzetet, hogy rajongóiknak ne legyen mit hallgatniuk. Éppen ezért egy válogatásalbumot is kiadnak: a Racing the Record című lemez elkészítésénél tíz brit rockbanda közreműködött. Mindannyian két-két számot küldtek be, ezek közül a Triumph Facebook-követői választottak ki egyet-egyet.

A lemezjátszót és az albumot augusztus végén, a londoni Bike Shedben mutatják be hivatalosan, de a rendezvényre sem lehet csak úgy bejutni. A Triumph közösségi oldalain kell pályázni a jegyekre, és csak néhány szerencsés juthat be a zártkörű bulira.