200 lóerős Hypermotard épült a Pikes Peakre

2017.08.21. 12:52

A Pikes Peak hegyi felfutó elbír a gyárinál nagyobb teljesítményt - gondoljunk csak arra, hogy Guy Martin mennyire felhúzta az öreg GSX-R1100-at, mielőtt rajthoz állt vele. A Ducati Hypermotard gyári 110 lóerejét sem szabad lebecsülni, de nem mindenki gondolja úgy, hogy elég - Micheael Woolaway például ilyen.

Woolaway a Deus Ex Machina kérésére építette meg a Pikes Peak Hypermotardot, amire ha nem is volt nagy szüksége a világnak, mindenképpen érdekes darab: 156 kilójára 200 lóerő jut.

Első körben lebontott róla mindent, nem csak azt, ami felesleges, hanem azt is, ami nem szükséges. Utána nyúltak csak a blokkhoz, de csak annyi ideig, míg kivették, és berakták helyére a már gyárilag versenykészre reszelt 1198RS V2-esét.

A burkolatokat a Taylor Made Racing készítette el szénszálból, felniket szintén a lehető legkönnyebbekre cserélték, a BST karbon kerekeire esett a választásuk. Az alumínium tank egyedi darab, nagyjából annyi a szerepe, hogy egy Pikes Peak-i futamra elég üzemanyag elférjen benne - a tervek szerint jövőre rajthoz állnak vele.

A 1198 RS kipörgésgátlóját eltávolították belőle, viszont a 200 lóerő miatt tartottak a folyamatos egykerekezéstől, ezért került rá egy F1 stílusú karbon első spoiler - hasonló azokhoz, amiket idén betiltottak a MotoGP-ben.