Confederate: bezárták, aztán mégis megy tovább

2018.05.04. 09:06

Még mielőtt belemennénk a részletekbe, ha nem olvastad volna a Confederate Wraith B120-ról szóló tesztet, most azonnal pótold be. Megvolt? Akkor jöhet a többi.

Bár a Confederate Motorcycles megszűnt abban a formában létezni, ahogy azt ismertük - mivel az eredeti gárda úgy gondolta, hogy a nevet lelakta az amerikai politika, és az addigi műszaki koncepció is idejétmúlt lett, Curtiss Motorcycles néven indítottak új céget, mellyel súlyosan dizájnolt villanymotorokat fognak gyártani a Zero műszaki alapjaira. Ezzel együtt viszont a Confederate sem tűnik el, ugyanis nevet és a hozzá tartozó szellemi tulajdont megvásárolta az Ernest Lee Capital kockázati tőkealap. 

Az új tulajdonos úgy érzi, hogy a Confederate névnek nincs köze a rasszizmushoz, hanem inkább a lázadásról szól, ami a szerintük továbbra is jellemezni fogja a márkát, és folytatják a motorgyártást. Az viszont kérdéses, hogy mennyire tud érdekes maradni a Confederate az egykor mögötte álló lángelmék nélkül, hiszen a sikerhez elengedhetetlen volt az alapító H. Matthew Chambers és a fő formatervező, Jordan Cornille zsenialitása.