13 év után szakít Pedrosa és a Repsol Honda

2018.06.06. 15:51

Dani Pedrosa a szezon végén otthagyja a Honda gyári csapatát. Ezzel 18 év közös munka ér véget, melyből tizenhármat a Repsol Hondával töltött a királykategóriában. Nem tudni, mi áll a döntés mögött, valószínűleg nem Pedrosa sikertelensége, ugyanis ha kizárólag az eredmények számítottak volna, a szakítás korábban megtörtént volna. Ha hihetünk a pletykáknak, a döntés mögött a csapat új főnöke, Alberto Puig áll.

Pedrosa, mögötte Lorenzo
Pedrosa, mögötte Lorenzo

Pedrosa háromszor volt világbajnok, először 2003-ban a 125-ösök között, majd 2004-ben és 2005-ben a 250-es mezőnyben. MotoGP-t nem sikerült nyernie, három második és három harmadik hely is összejött neki, de amikor igazán esélyes volt a bajnoki címre, szerencsétlen sérülések hátráltatták.

Egyelőre kérdéses, hogy kivel fogják pótolni, de nagyon valószínű, hogy Jorge Lorenzo lesz jövőre Márquez csapattársa. Lorenzo két nappal a mugellói győzelme után jelentette be, hogy otthagyja a Ducatit. Lorenzo kapcsán szóba került még a Suzuki is, ám ott valószínűleg nem kapta volna meg azt a gázsit, amit a Honda vagy a Ducati kínált neki, illetve a Suzuki időközben leigazolta Iannone helyére Joan Mirt, a Moto3 2017-es világbajnokát, aki jelenleg a Moto2-ben az ötödik helyen áll. Lorenzo kapcsán még voltak olyan pletykák is, hogy a Yamaha szatellit pilótája is lehetne egy új csapatban, melynek a fő szponzora a malajziai olaj-óriás, a Petronas lesz, de nehéz elképzelni, hogy egy ötszörös világbajnok egy gyári csapatnál kevesebbel is beérje.

Pedrosa helyére a másik esélyes a brit Cal Crutchlow, aki gyári motorral megy az LCR Honda csapatával.