Fél RSV4 blokkból készül az Aprilia hatszázasa

2018.07.30. 14:09

Mintha a szupersport szegmens feltámadni készülne: jelenleg csak a Yamaha YZF-R6 és az MV Agusta F3 vásárolható meg újként, de a Kawasaki és a Suzuki is készül a visszatérésre, sőt, a legfrissebb hírek szerint az Aprilia egy kéthengeres szupersport-motoron dolgozik.

Az Aprilia középes sportmotorja már régóta birizgálja a rajongók fantáziáját, legutóbb az SXV550 blokkja köré képzeltek pillekönnyű és tüzes sportmotort. A kompakt V2-es 70 lóerőt tudott, a szupermotó bajnokságokon jól is szerepelt, de távol állt attól, hogy megbízhatónak lehessen hívni - talán ezért, talán másért, de végül sem sport, sem naked bike-ot nem építettek köré.

A most belebegtetett újdonság állítólag 2020-ban fog megjelenni, és a sok megoldása az RSV-ből származik majd: a blokk konkrétan egy fél RSV4 lesz, levágják a hátsó hengersort, így marad egy soros kéthengeres.

A jobb híján egyelőre csak RSV2 néven emlegetett blokkhoz (bár az RS2 találóbb lenne, hiszen nem V-motor lesz) egy könnyű vázat és minőségi futóművet társítanak majd - illetve várhatóan nagyobb furatot használnak, nem érik be 500 köbcentivel. Emellett komplett elektronikai csomagra számíthatunk még.