Káprázik a szemem a Moto Guzzi V85 TT-től

2018.09.13. 11:36

A Moto Guzzi lerántotta a leplet a V85 TT-ről, a mezmerizálóan szép retró túraendurójáról. Jó hír, hogy a modell érdemben nem változott a tanulmányhoz képest: minimálisan más lesz a fényezés (vízszintes helyett függőlegesen futnak a csíkok), néhány fokkal szerényebb futómű a full extrás Öhlinsek helyett és a Brembo M50 monoblok versenyféknyereg helyett egy szintén radiálisan rögzített, de lakossági használatra való darabot használnak - bár egyáltalán nincs kizárva, hogy előbb-utóbb lesz belőle egy versenycuccokkal megszórt csúcskivitel.

Ezeken felül módosítottak a kipufogón és a kézvédőkön, de egyébként megszólalásig azt kapjuk, amit egy éve bemutattak. V85 TT sok szempontból a Moto Guzzi legújabb korszakának a kezdete, a fantasztikus dizájn és a retró új szintre emelése: ez ugyanis egy praktikus, kétszemélyes túramotor, melynél az egészen apró részletekre is figyeltek - érdemes megnézni például, hogy a kipufogókönyöknél bronzszínű anyákat használtak: ez nem véletlen, ez odafigyelés.

A térhálós acélcső vázba a 850 köbcentis, léghűtéses blokkjukat tették, amely 80 lóerős teljesítményével elégnek tűnik a lendületes túrázáshoz.

A ledes indexek és a szintén ledes nappali menetfény előremutató megoldás, a műszerfalról készített fotó pedig árulkodik a típus extráiról: a színes TFT kijelző párosítható lesz a mobiltelefonnal és képes lesz annak a GPS-ét használni.