Nem kapható most ennél jobb Honda

2018.11.26. 10:45

A fekete pénteki lehúzós kamu akciók után érdemes valami fontossal indítani a hetet: ideje összeállítani az ideális karácsonyi kívánságlistát. És minden valamirevaló kívánságlista elején ott van egy superbike, mármint valódi, Superbike vb-s superbike, mint például ez a Honda CBR1000RR SP2.

Ennek az a különlegessége, hogy egyike azoknak a Triple M Honda CBR1000RR SP2-knek, amellyel PJ Jacobsen ment az idei világbajnokságon. A blokkot a Ten Kate specifikálta és a Cosworth fejlesztette és építette, a váltó a Honda versenyrészlegétől, a HRC-től származik, az elektronika pedig Magneti Marelli.

Az idomszett szénszálas, a futómű és a kormánygátló Öhlins, a fékrendszer a Nissin és a Yutaka csúcsmodelljeiből áll, a kipufogó SC Project, a felnik az OZ Racingtől valók, a lengővillát a Suter fejlesztette - és nagyjából bármelyik elemére nézel, azon valamelyik csúcsminőséget garantáló márka logója látható.

Bár árat nem írtak hozzá, úgy tudjuk, hogy nagyságrendileg 40 ezer Eurót kérnek érte, ami majdnem 13 millió forint. Egyfelől ingyen van, hiszen ez egy kész versenymotor, olyan alkatrészekkel, amikről földi halandó legfeljebb álmodozhat, de más nézőpontból felfoghatatlanul drága: egy használt motorért egy lakás árát? Pláne, hogy bizonyos kopó alkatrészek cseréjét nem lehet a Bárdiból/Unix-ból/Lángból megoldani.