Suzuki GSX600F híre fedi a valóságot?

2019.07.17. 12:59

Kedves Nepperűző!

Tehát amit keresek: hosszú időre, kielégítő teljesítményt (ami bőven elegendő a betáblázott földünkre). Szerencsére eljutottam egy 2003-as Suzuki GSX600F-hez. Ahogy elnéztem, 1 milló fölé nem megy az ára, de mégis ódákat zengenek róla. Kényelem, megbízhatóság, szervizelés, teljesítmény, tartósság. Ez lenne a jelenlegi elképzelés hosszú távra.

De ott a másik fél, a terep. Igen, túraenduró a másik alternatíva, csak azokról nem sok jót olvastam, és árban többnek találtam. Pedig az, amit szívesen megjárok még.Említett Suzuki híre fedi a valóságot? Érdemesebb inkább spórolni egy komolyabb, de nagyobb költségvetésű túraenduróra?

Üdv.: Zsolt

Kedves Zsolt!

A Suzuki GSX600F szerintem nem akkora aduász. Oké, megbízható, ez tény, és a fenntartási költségei is teljesen elfogadhatók, ezzel nem is nagyok lehet vitatkozni, az meg, hogy néz ki, az teljesen ízlés dolga. A teljesítménye szerintem a legtöbb dologra elég. Csodát ne várj tőle, közlekedni meg túrázgatni el lehet vele, de amit ez tud, azt tudják a Banditok is.

Ha elhagynád az aszfaltot, vagy mennél szar utakon is (mert mondjuk Magyarországon élsz), akkor inkább túraendurót vegyél. Azok azért drágábbak, mert praktikusabbak, következésképpen többen keresik, és ugye a nagy kereslet felhajtja az árakat.

Egy olyan túraenduró, ami teljesítményben, megbízhatóságban hozza ugyanezt a szintet, az lényegesen drágább lesz - ilyen például a Suzuki V-Strom 650, amiből millió alatt már nem nagyon találni vállalhatót.

Suzuki-V-Strom-650-DL650Aa

Ha a GSX600F megfelel az igényeidnek nyugodtan vegyél, a használt motorok ára a következő években nem fog bezuhanni, ha jól veszel és jókor adod el, simán lehet, hogy az átírási mizériával együtt sem fogsz mínuszban lenni - és így egyszerre tudsz motorozni és gyűjtögetni egy következő motorra.

Üdv: Nepperűző