A Honda csapott le Zarcóra

2019.10.14. 13:03

Johann Zarco az idén hátralévő három versenyen az Idemitsu LCR Hondánál fog versenyezni egy 2018-as Honda RC213V-vel - Takaaki Nakagamit fogja helyettesíteni.

Johann-Zarco-Misano-KTM

Zarco a GP-be hatalmas tehetségként robbant be, kétszeres Moto2-es világbajnokként lépett fel a királykategóriába, ahol a Tech3 Yamahával ígéretesen indult. Utána a KTM gyári pilótája lett, ami nagyon nem jött be neki, egyfelől nem tudott összecsiszolódni az RC18 versenymotorral, másrészt a KTM csapatával sem sikerült kijönnie. Már a szerződés lejárta előtt elengedték a csapattól, aztán tesztre sem hívták, majd versenyezni sem engedték már - nem is nagyon tudok hasonló szakításra példát a VB-ről.

Nakagamit a vállproblémája miatt kell helyettesíteni, az LCR pilótája hasonló problémával küzd, mint Márquez tavaly - várhatóan idén csak a hazai futamán, Motegiben állna rajthoz.

Zarco egyébként jó eséllyel a Hondával sem lesz érdemben beljebb, mint ahol a KTM-mel volt, hiszen az RC213V továbbra sem az a karakter, ami az ő stílusához passzol. Viszont ha mégis kiadja neki, akkor nem kizárt, hogy a jövőben a Honda Zarcóval váltaná ki Lorenzót.