KTM blokkok lesznek a jövő GasGas-aiban

2019.10.18. 12:08

Nemrég arról számoltunk be, hogy a KTM többségi tulajdonos lett a GasGasban, most pedig kiderültek részletek is, és úgy tűnik, hogy nem egészen az lesz, mint amire elsőre számítottunk: bár a GasGas-t nem szántják be és telepítik a márkanevet Mattighofenbe, a gyártást elkezdik szigorúan optimalizálni, és a jövőben a GasGas motorokban is KTM blokk lesz.

Műszaki oldalról tehát csökken a GasGas egyedisége, viszont pénzügyileg jót fog tenni, hogy nem kell irgalmatlan kiadásokat vállalni a blokkok fejlesztésére. További jó hír, hogy a KTM támogatásával komoly sportprogram indul, az aktuális enduró és triál versenycsapat mellett indítják a GasGas-t motokrosszban és raliban is.

A KTM terjeszkedése nyilván nem mindenkinek tetszik, a spanyol öntudatot biztosan bántja, hogy az osztákok veszik át az uralmat, de hosszú távon a márka megmaradása így biztosítva van. Ugyanakkor érdekes, hogy a KTM-nek megér ennyi pénzt egy konkurens életben tartása csak azért, hogy hozzáférjenek az elektromos fejlesztéseikhez.