Forgalomban bukkant fel az Aprilia RS660

2020.05.19. 15:00

Az RSV4 és a Tuono 1100 mellett nehéz feltűnést kelteni, de az Aprilia RS660-nak sikerült. Már egy ideje vártunk egy könnyű, kezes, de penge futóművű sportmotorra, ami nem az erejével tesz készre, hanem a szerény súlyával és a vezetési élménnyel. A 2018-as EICMA-n láttuk a tanulmányt, aztán 2019-ben jött a szériagyártáshoz már közelebb álló változat. A megvehető példányokat a nyár végére ígérték, és úgy tűnik, vírus ide vagy oda, tudják tartani a tervezett ütemet, ugyanis nem messze az Aprilia noalei központjától már felbukkant egy előszériás példány, amelyen már az utolsó simitásokat végzik.

aprilia-rs-660-testing

Abból gondolom, hogy tényleg a közúti tesztelés végén járnak, hogy a lefotózott modellen már nincsenek adatrögzítő eszközök - vagyis itt már csak az utolsó finomhangolások vannak, igazítások, ellenőrzések.

Az EICMA-n látott prototípushoz képest annyi az újdonság, hogy van utasülés és utaslábtartók - az nem világos, hogy ez a végleges változat, vagy külön opciós tétel lesz a monoposto/biposto kivitel.

Eredetileg az RS660-at ezen a héten a mugellói Aprilia Fesztiválon mutatták volna be a nagy nyilvánosságnak, de az elmaradt - a motor viszont szemmel láthatóan kész, tehát már csak várni kell a megfelelő alkalomra.