Svájcban is a motorok hangereje a téma

2020.07.07. 14:10

Miután az osztrákok Tirolban bizonyos utakról kitiltották a 95 dB-nél hangosabb járműveket, egy svájci képviselő arra törekszik, hogy a kormánya hasonló szigorítást vezessen be - az egész országban.

Ez mondjuk pont Ausztria, nem Svájc
Ez mondjuk pont Ausztria, nem Svájc

A svájci Szociáldemokrata Párt képviselője, Gabriela Suter (mondjuk pont ezzel a névvel a motorozás ellen? :D:D:D) minden 95 dB-nél hangosabb motort kitiltana az országból. Szerinte követni kell Tirol példáját, mert a zajos motorok a nyári hétvégéken zavarják az Alpok nyugalmát.

"A Parlament számos zajcsökkentő javaslatot visszadobott eddig, mondván, a zajszintet korlátozó törvényeknek meg kell feleniük az EU irányelveinek, hogy ne veszélyeztessék az EU-val kötött szárazföldi közlekedési megállapodásokat. Mivel a tiroli vezetés meglépte ezt, nyilvánvaló, hogy lehetséges az EU-val összhangban 95 dB felső limitet bevezetni." - mondta Suter.

A svájci motorosok nem lelkesednek az ötletért, egy másik képviselő, Walter Wobmann, aki egyben a Svájci Motorkerékpárosok Szövetségének elnöke, felszólította a motorosokat, hogy sorakozzanak fel a tervekkel szemben, azt mondta, hogy "mindenkinek, akinek hobbija a motor, együtt kell harcolnia a javaslat ellen. Én minden erőmmel azon vagyok, hogy ezt ne vezessék be, ha mindannyian együtt küzdünk, nyerhetünk. Ha nem harcolsz, csak veszíthets - ez az alapelvem."