Egy ligával feljebb fog játszani az új Speed Triple

2020.07.09. 12:27

A Triumph-nál egy új Speed Triple-ön dolgoznak, amelyhez egy vadonatúj blokkot terveznek - mind a lökettérfogat, mind a teljesítmény jelentősen nőni fog, vagyis tűzerőben ott lesz a szupernakedek szintjén.

Triumph Speed Triple S 10

Az angolok is felismerték, hogy hiába betyáros motor a Speed Triple, a lecsupaszított superbike-okkal nem tudják felvenni a versenyt, a Ducati Streetfighter V4 pedig egy új szintet képvisel a csupasz motorok között - belátták, hogy újra kell építeni az ikonikus gépüket, mely megalapozta az újkori sikereiket.

Ha hihetünk a kiszivárgott híreknek, akkor a következő Street Triple 1200 köbcentis blokkot kap, a teljesítménye pedig körülbeül 175 ló lesz, és a nyomatékra sem lehet panasz. Az új blokk teljesíteni fogja az Euro5-öt, és egy alul elvezetett kipufogót pattintanak hozzá.

Az új motorhoz egy új váz is tartozik majd, a csúcs RS kivitel pedig Öhlins futóművet kap majd. A rugóstag várhatóan közvetlenül a lengővillához kapcsolódik majd, vélhetően azért, hogy a himbarendszert megspórolva több hely maradjon a katalizátornak.

A blokkot tekintve variálnak az alegységek pozícióján, például kuplungmechanika magasabbra kerül, ahogyan a váltó is, vélhetően azért, hogy hosszabb lengővillát használhassank a tengelytáv megnyújtása nélkül.

Az új Speed Triple-t valószínűleg 2021 tavaszán fogják leleplezni.