Crutchlow nem akar a Superbike-ba menni

2020.07.16. 14:29 Módosítva: 2020.07.16. 14:30

Cal Crutchlow sorsa még nem dőlt el, de az már világos, hogy az angol versenyzőnek nem lesz helye sem a Honda gyári csapatában, sem az LCR-nél. Az Aprilia és a Ducati még lecsaphat rá, valószínűleg mindkét márkával folyamatosan tárgyal, és egyelőre visszautasította, hogy a Honda Superbike csapatánál folytassa a versenyzést. A HRC főnöke, Alberto Puig elmodta, hogy ennek ellenére fenntartják a lehetőséget, hogy Crutchlow átmenjen a Superbike-ba, ha meggondolná magát, gyári motort fog kapni.

35-cal-crutchlow-eng dsc2072.gallery full top fullscreen

Bár a Ducatinál 2021-re lenne szabad ülés, nem valószínű, hogy Crutchlow pont oda menne, miután 2014-ben csúnyán vált el az olasz márkától. Marad tehát opciónak az Aprilia, de ott még visszavárják Iannonét, ha sikerült fellebbeznie az eltiltása ügyében.

Crutchlow számára nem lenne idegen a Superbike VB, hiszen 2010-ben egy ötödik helyet motorozott ott össze a Yamahával, mielőtt fellépett volna a MotoGP-be a Tech3-hoz. Ennek ellenére nem menne vissza az SBK-ba, míg Puig nagyon szeretné, ha Crutchlow lenne Alvaro Bautista csapattársa, és hozzájárulna ahhoz, hogy a CBR1000RR-R-rel megszerezzék ott is a világbajnoki címet.

"Cal fantasztikus munkát végzett a Hondánál és az LCR-nél. Segített nekünk a motorok fejlesztésében, közben nyert versenyeket és sokszor ott volt a dobogón is." - nyilatkozta a HRC menedzsere.