A Yamaha is rámehet a 250-es négyhengeresre

2020.07.21. 12:48

Az elmúlt év egyik legérdekesebb motorja a Kawasaki ZX-25R - nem azért, mert mindenki egy 250-es, 50 lóerős, 17 ezerig forgó négyhengeres sportmotorra vágyna, hanem mert egyfelől rendkívül bátor húzás egy ennyire bonyolult motort bedobni a kis kategóriában, másrészt nagyon régóta nem gyárt senki hasonlót. Most pedig a Yamaha felől röppent fel egy pletyka, hogy hasonlóra készülnek, és belevágnak az YZF-R25M fejlesztésébe.

r25

A gyár nem erősítette meg a pletykát, mely egyébként Indonéziából származik - éppen a Kawasaki ZX-25R fő piacáról. Viszont ha igaz, akkor egy hegyes, pályaorientált, 250-es négyhengeresre lehet számítani a Yamahától, a névben lévő M betűt legalábbis csak olyan típusokra aggatták rá eddig, amelyeket tényleg versenypályára szántak.

Nem csak a Yamaháról feltételezik, hogy hegyes és sportos 250-esen dolgozik, a Honda kapcsán arról hallani, hogy a CBR250RR után már a CBR250RR-R készül. A rossz hír, hogy bármennyire is érdekesek ezek a kis seggrakéták, az európai piac szinte egészen biztonsan nem kap belőlük - ha már a hatszázasokat sem éri meg idehozni, ezeket pláne nem fogják.