Amerikában fog versenyezni a Royal Enfield

2020.07.21. 09:30

Még tavaly mutatta be a Royal Enfield a flat track versenymotorját, mely igen érdekes volt: keményforrasztással készült Harris váz, az S&S által tuningolt blokk és Öhlins futómű - egy dolgot viszont akkor még nem árultak el róla, hogy minek készült? Most viszont kiderült, hogy az amerikai flat track bajnokság Production Twins kategóriájában fognak indulni vele.

Bár elsőre szimplán retró customnak tűnik, a részletek árulkodnak, hogy a kezdetektől komoly versenymotornak tervezték, például a villaszög és a lengővilla tengelyének a pozíciója is állítható rajta. Ugyanígy a futómű is teljesen személyre szabható, a hátsó TTX rugóstag szinte a világ összes versenypályáján bizonyított már, míg a 41-es első villa ugyan a Harris Performance-től származik, belül egy Öhlins cartridge dolgozik.

A kovácsolt alumíniumból CNC-vel mart felniket az RSD-től vásárolták, és Dunlop DTR gumikat húztak rájuk - elöl pedig a flat track hagyományainak megfelelően nincs fék.

A Royal Enfield versenyzője Johnny Lewis lesz, aki elégedett a motorral, és már elkezdték a finomhangolást, hogy mire kezdődnek a versenyek, ütőképes versenygéppel állhassanak fel a rajtvonalra.