Mi lehet a hamarosan érkező hat új Kawasaki?

2020.10.01. 15:27

A Kawasaki november 23-án fogja leleplezni a 2021-es újdonságait, szám szerint hatot, melyekről egy rövid, sok információt nem tartalmazó teasert közöltek. Az eddigi hírek alapján azt azért sejteni lehet, hogy nem csak új fényezésekkel készülnek a következő szezonra.

A legdurvább dobás az új ZX-10R és ZX-10RR lesz, amely ha nem is lesz teljesen új modell, de igen erős faceliftnek ígérkezik: a Kawasakin egyre nagyobb a nyomás a Superbike VB-n, és ugyan Jonathan Rea tavaly és idén is kilábalt a szezon eleji gödörből, az már látszik, hogy a Ducatin kívül a Yamaha és a Honda is már nyakában liheg, valamint jövőre érkezik a BMW M 1000 RR is.

Emellett lehetett olyat is hallani, hogy Rea újabb hároméves szerződésének egyik feltétele volt, hogy a Kawasaki előálljon valami újjal.

A nagyágyúknál maradva, lehet számítani egy új H2-re is, amelyet hozzáigazítanak az Euro5-höz, de hogy egy új sport-túra változat lesz-e, vagy meglépik a korábban már pletykált kompresszoros Vulcant, az még nem világos.

Ezek mellett készülnek az offroadosoknak is, és ez egy elég nagy kérdőjel, hogy pontosan mivel. Logikus lehet egy frissített KLX250, míg ha elrugaszkodunk a szigorú realitások talajáról, akkor álmodhatunk egy középsúlyú túraenduróról, egy KLR 650-ről vagy KLX 700-ról, mellyel a V-Strom, a Ténéré 700 és a KTM 790 Adventure ellen indulnának harcba.

És ha már szóbakerült a mindenes szegmens, időszerű lenne a Versys 650-hez is nyúlni, ha nem is alapjaitól újrahúzva, de egy finom frissítést elbírna, hogy még pár évig piacképes legyen - ne feledjük, hogy jövőre érkezik a felújított Honda CB500X, és jó eséllyel a V-Strom 650-et is frissíti a Suzuki.