A világ legkanyargósabb versenye

2005.04.05. 10:47

Kihívás, kaland és szórakozás - ez jellemzi a CENTOPASSI-t a Multistrada ihlette nemzetközi motorversenyt, melyen profik és amatőrök egyaránt indulnak, hogy négy napon keresztül élvezzék a legjobb hegyi utakat.

A Ducati Motor támogatásával harmadik alkalommal rendezi meg a Dream Engine a CENTOPASSI-t július 21. és 24. között. A Multistrada nevével fémjelzett esemény idei útvonala az Alpok nyugati vonulatában, izgalmas hágókon és hajmeresztő szerpentineken vezet keresztül. A résztvevőknek várhatóan több mint 1000 km-t kell megtenniük: a Cote d' Azure-ról indul július 21-én a verseny, és Val di Susa-ba kell beérkezniük, a 2006-os Téli Olimpiai Játékok egyik fő színhelyére.

CENTOPASSI-ra mindenféle fajtájú és gyártmányú motorkerékpárral lehet nevezni, két kategóriában. A hivatalos, licensszel rendelkező versenyzők a Competition kategóriába nevezhetnek, míg a versenyzői múlttal nem rendelkező nevezők az Iron Bikerek között állhatnak rajthoz. Az esemény a negyedik, egyben utolsó etap végén a díjátadási ceremóniával végződik. A Competition kategóriában legjobb eredményt elérő motoros jutalma egy Ducati Multistrada 620.

Egyéb információk és nevezés a CENTOPASSI-ra: Dream Engine Via Saffi, 4-40131 Bologna, Italy címen, illetve a CENTOPASSI hivatalos honlapján lehet.