Siker a Patkánylyukban

2005.04.12. 13:17

Peter Penzenstadler a Penz Custombikes tulajdonosa, a nemzetközileg elismert váz-specialista a szakma nagy meglepetésére szoros küzdelemben megnyerte a Daytona Bikeweek alkalmával évente megrendezett motorszépségversenyt, a Rats Hole Chopper Custom Show-t építet motorkerékpárjával.

A versenytársak idén olyan hírességek voltak, mint a belga Custom-Pro Alain Lee a Gangsta Choppers munkatársa, aki egy vadonatúj chopper-fantáziát mutatott be üvegből készült olaj- és benzintartállyal, és belülről megvilágított üveg hengerfejekkel. Hogy teljes legyen a kép, a német üzletember és motorkerékpár-tervező Wolfgang Knitterscheid sem maradhatott ki a vetélkedésből a még mindig különlegesen látványosnak számító Triangular nevű géppel. Penzenstadler meg volt győződve arról, hogy ilyen mezőnyben esélytelenül indul - habár a korábbról már ismert, tiszta vonalú lowrider, a Relaxed Athmosphere is sok elismerést hozott.

Szerencséjére ezúttal tévedett. A szervezők úgy döntöttek, hogy idén kicsit változtatnak a Daytona BikeWeek egyik legnevesebb eseményének, a Rats Hole Chopper Custom Show szabályain, és ezúttal a közönségre bízták, hogy kiválassza a legjobbat a több mint 300 épített motorkerékpár közül, amelyeket a versenyre neveztek. Így történhetett meg, hogy a legnagyobb kritikus, a nézők tömege az alacsony építésű, elegáns Penz-motort választotta. A nyerteseknek a szervező Ted Smith és a zsűri elnöke, Tony Masaro gratulált elsőként.