Hírek Hírek

Kivesztek az igazán könnyű motorok? Aligha

2015.06.18. 09:10 - Zomborácz Iván

A Honda NSR250R döbbenetesen penge motor volt. 90 fokos hengerszögű V2-es kétütemű blokk, 40 lóerő, 136 kiló – hasonló ment akkoriban a MotoGP-ben, igazi utcai versenymotor volt. Meg is őrültek érte, a megmaradt példányokat ma is sokra tartják.

Távolról sincs vége, olvasson még »
24 hozzászólás

A legújabb fejlesztéseket kapja meg a Triumph Tiger Explorer

2015.06.17. 16:10 - Zomborácz Iván

A nagy túramotorok mezőnye olyan dinamikusan fejlődik, mint tíz éve a sportmotoroké. Évről évre jönnek a döbbenetes újdonságok, néha az az érzésünk, hogy a gyártók már ebben a kategóriában mutatják be először a legújabb fejlesztéseiket - legalábbis ha elektronikáról vagy a vezetést segítő, illetve kényelmi extrákról van szó.

Az aktuális modell - jövőre jön a komolyan felextrázott
Az aktuális modell - jövőre jön a komolyan felextrázott
Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Dubajozik a Royal Enfield

2015.06.17. 10:05 - Lendvai Zsolt

A brit gyökerekkel rendelkező, de ma már elsősorban indiaiként ismert Royal Enfield idén komoly terjeszkedésbe kezdett. Februárban bejelentették, hogy ismét gyártanak majd Nagy-Britanniában is, most pedig megnyitották első dubaji kereskedésüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Cagiva: megint feltámasztanak egy legendás márkát

2015.06.16. 10:04 - Lendvai Zsolt

Felpörgetheti a Cagivát a közeljövőben az MV Agusta – ez derült ki legalábbis abból az interjúból, amelyet az MV alelnöke az egyik olasz portálnak adott. Igaz, rögtön hozzá is tette, hogy egyelőre nincs közvetlenül napirenden a kérdés.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Ön fizetne 56 milliót 100 lóerőért?

2015.06.15. 16:56 - Zomborácz Iván

Nem kis meglepetés ért minket a múlt héten, amikor szembesültünk vele, hogy a Honda mindent vivő, MotoGP replikája közút-legális összeállításban mindössze 159 lóerő. Persze, van hozzá sport csomag, amivel már 215 lóerő a teljesítmény, csak úgy már nem felel meg a közúti előírásoknak. Egyébként ez jól is van így, nincs is nagyon érvem amellett, hogy miért kéne 215 lóerősnek lennie egy utcai motornak. Ami neccesebb, hogy amerikában az 56,5 millió forintos jármű rendszámos kivitele maximum 101 lóerős lehet - nagyjából mint a franciáknál, ahol minden motort száz lóra kell fojtani.

Távolról sincs vége, olvasson még »
17 hozzászólás

Újra felpörög a hathengeres

2015.06.15. 14:20 - Zomborácz Iván

Az elmúlt tíz év egyik legszebb történetének indult a Horex, de nem tudta elkerülni a sorsot, amit a feltámasztott márkák bejártak - két kivétel van: a Triumph és az Indian, az egyik a csodával határos módon hatalmas siker lett, a másik mögött pedig egy iszonyatos méretű, tőkeerős konszern áll. A Horex viszont szinte a semmiből jött, és igen bátor módon teljesen egyedi műszaki megoldásokra támaszkodott - saját fejlesztésű, 1200 köbcentis, VR elrendezésű hathengeres motort kapott, ráadásul sokáig úgy volt, hogy kompresszor is lesz rajta. VR elrendezés egyfajta átmenet a soros és a V motorok között, autóban a VW kísérletezett hasonlóval.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Krosszos frissítések a Hondánál

2015.06.14. 12:42 - Lendvai Zsolt

Két krosszmotorját is felfrissítette erre a szezonra a Honda. A japánok a CRF250R-hez és a CRF450R-hez nyúltak hozzá, a mérnökök pedig a Honda Racing Corporation versenycsapatainak tapasztalatait is felhasználták a fejlesztésekhez.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Nem az a fajta, aki elveszi a gázt

2015.06.13. 07:19 - Zomborácz Iván

A Sulby Straight a leggyorsabb része a Man TT-nek, ha jó az időjárás, akkor a Superbike és a Senior TT futamon kiadja a 320 km/h is ezen a mérföld hosszú egyenesen.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Felújította a Honda a legjobb robogóját

2015.06.12. 15:30 - Zomborácz Iván

A Honda megújította az SH300i robogóját. Mivel az SH300 kategóriájának egyik legjobb és legdinamikusabb járműve volt, nagyon sokat nem kellett módosítani rajta – valamivel robbanékonyabb és takarékosabb lett, LED-es világítást kapott, alapáron jár hozzá az ABS és most már egy zárt sisak is elfér az ülés alatt. Ráadásul ez lett az első kétkerekű Honda, ami teljesíti az Euro 4-es normát.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Lekapták a kívánatos retro-Husqvarnát

2015.06.12. 09:54 - Zomborácz Iván

A KTM Duke alapú Husqvarna Vitplien 401-ről Spanyolországban készültek a kémfotók. Úgy tűnik, elég nagy hype-ot váltott ki a Vitpilen és a Svartpilen tanulmány az őszi motorkiállításokon. Akkor még csak tanulmányként voltak jelen, de pár hónappal később jött a hír: annyi pozitív visszajelzés érkezett, hogy belevágtak a szériaérett modellek fejlesztésébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

Ha ebből széria lesz, akkor én arabus táncosnő vagyok

2015.06.11. 15:01 - Zomborácz Iván

Első ránézésre ez egy újabb projekt motor a Yamahánál, amit kiadtak egy építőnek, hogy mutassa be rajta tudományát – ezt a japán cégnél Yard Builtnek hívják, és elég sok ilyen született már világszerte, például Magyarországon is. A bennfentesek szerint viszont az alábbi videó nem egy konkrét darabról szól, hanem egy sorozatgyártású modell teasere.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Elpusztítja az agyat a Honda MotoGP replikája

2015.06.11. 12:56 - Zomborácz Iván

A történet 61 éve indult, akkor találta ki ugyanis a Honda, hogy rajthoz áll a Man TT-n, ami akkor még a gyorsasági világbajnokság egyik futama volt. 1959-ben még nevettek az akkoriban lenézett japán márkán, aztán 1962-ben a hitetlenkedők hamar bekussoltak: a Honda nyert két kategóriában is. Azóta is ott vannak a legjobbak között, évek óta meghatározzák a MotoGP mezőnyét, minek ragozzam, van közük a versenyzéshez.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Nézze élőben a Honda bemutatóját

2015.06.11. 09:52 - Lendvai Zsolt

Eljött az a nap, amit a sportmotorkedvelők és a Honda-rajongók már hónapok óta kíváncsian vártak: a japán gyártó végre leleplezi legdurvább sportmotorjának utcai változatát. Az őszi milánói EICMA motorszalonon bemutatott tanulmányt tovább faragták, így készült el az RC213V-S, amely a jelenlegi kínálatból a legszorosabb rokonságot mutatja a MotoGP versenygéppel.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Ha a Vespa már nem elég luxus

2015.06.10. 17:16 - Lendvai Zsolt

Kettős jubileumot ünnepel közösen a Vespa és az Emporio Armani. Míg a Piaggio-csoporthoz tartozó márka idén a 130. évfordulóját ünnepli, addig az olasz divattervező cége a negyvenediket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
10 hozzászólás

Végre itt a Yamaha MT-25

2015.06.09. 13:21 - Lendvai Zsolt

Indonéziában mutatta be a régóta várt meztelen MT-25-öst a Yamaha. A japán gyártó újdonsága lényegében az R25 sportmotor idomoktól megfosztott változata, amely sok meglepetést nem tartogatott.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Emiatt le kell majd zárni a légteret a város fölött

2015.06.09. 09:46 - Totalbike

Travis Pastrana akkora király, mint egy éjjel-nappal nyomatott rocksztár. Mondjuk volt is az MTV-n műsora, és simán megtölt egy stadiont bárhol a világban - csak az ő eszköze a krosszmotor, és némileg nagyobb a tétje ha hibázik, mintha elrontana egy heves szólót.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Nagyon érzi a retrót a Moto Guzzi

2015.06.08. 17:18 - Zomborácz Iván

A Moto Guzzi Eldorado a California 1400 sorozaton alapjait használja, de külsőségeiben a cruiserek aranykorához, a hetvenes évekhez nyúl vissza. Csak éppen olyan modern technológiákat vonultat fel, amiket tíz évvel ezelőtt elképezelni sem tudtunk volna – nem hogy egy ilyen cirkálón, de még sportmotoron sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »
15 hozzászólás

Ennél betegebb versenymotort rég láttunk

2015.06.08. 14:00 - Zomborácz Iván

Elég volt egy pillantást venni a Buellból épített Magpul Roninra, és elvesztünk – ez szerelem. Custom motornak is elmenne, de ez versenymotor. Ami el is fog indulni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Kémfotón a legkeményebb Honda

2015.06.05. 16:18 - Lendvai Zsolt

A Honda legdurvább sportmotorja, az RC213V-S már a célegyenesben van, és minden jel arra utal, hogy a bemutatóra már alig egyetlen hetet kell várni. Június 11-én, a MotoGP Katalán Nagydíjának hétvégéjét megelőzően leleplezik a sorozatgyártású gépet. Sőt, a pletykák arról szólnak, hogy a márka korábbi világbajnoka, az ausztrál Casey Stoner körözget majd a barcelonai aszfaltcsíkon.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Dögletes lett a Pikes Peak-i Victory

2015.06.04. 10:45 - Lendvai Zsolt

A Victory sportmotoros tervei már néhány héttel ezelőtt egyértelművé váltak, a minnesotai kutató-fejlesztő központban, valamint az amerikai Roland Sands motorépítő-műhelyében pedig nem sokkal később az a versenyblokk is elkészült, amellyel a legendás Pikes Peak-i hegyi felfutónak vág majd neki a márka.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

A Buell csődje miatt késik a sportos Hero

2015.06.03. 07:27 - Lendvai Zsolt

Az Erik Buell Racing alig több mint egy hónapja ismét a megszűnés szélére, csődközelbe került. Úgy látszik azonban, hogy ezek a súlyos problémák nemcsak őket érintik kellemetlenül, hanem az egyik legnagyobb indiai motorgyártót, a Herót is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Motorkerékpárt nyomtattak a svájciak

2015.06.02. 13:42 - Lendvai Zsolt

Működőképes elektromost motorkerékpárt nyomtatott a svájci TE Connectivity. Az alkatrészek jelentős részét ABS műanyagból (akrilnitril-butadién-sztirolból) formázta meg a 3D-nyomtató.

Távolról sincs vége, olvasson még »
10 hozzászólás

Egy héten belül jön a meztelen Yamaha

2015.05.30. 07:57 - Lendvai Zsolt

Egy hét múlva tarthatják meg a Yamaha MT-25 hivatalos bemutatóját. Ez derül ki legalábbis a japán gyártó indonéziai kirendeltsége által közzétett videóból. A rövid klipben megvillantják magát a motort is, amelyet azonban korábban már kémfotón is leplezetlenül láthattunk, és a korábbi információk szerint jól illeszkedik a már jelenleg is a kínálatban szereplő MT-k sorába.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Ismerjék meg Okoskát, aki vagánykodás közben porig égette a motorját

2015.05.28. 13:32 - Zomborácz Iván

Egy jó kis burnout emeli a buli színvonalát, és ártani sem árthat – gondolhatta a divatos frizurát viselő fiatalember, és egy fához támasztott első kerékkel nekilátta elfüstölni a GSX-R hátsó abroncsát.

Távolról sincs vége, olvasson még »
42 hozzászólás

Célegyenesben a bitang Honda

2015.05.28. 09:03 - Lendvai Zsolt

A Honda MotoGP-versenygépén alapuló RC213V-S a tavaly őszi milánói kiállítás talán legjobban várt gépe volt – persze az új Yamaha R1-es mellett. A japán gyártó éppen ezért nem is bízott semmit a véletlenre: a bemutatóra felkérték Marc Marquezt, a gyorsaságimotoros-vébé kétszeres aranyérmesét, napjaink egyik legjobb versenyzőjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 244