Zero, a rendfenntartó?

2014.04.10. 11:00 - Hírszerkesztő

Az amerikai Zero motorkerékpár-gyártó elektromos gépeiről ismert. Egészen formás és viszonylag erős modelleket készítenek, és a tavalyi, milánói EICMA motorszalonon sem hagyták cserben azokat, akik fogékonyak a villanyos járművekre. A Zerók azonban nemcsak a civilek, hanem a hivatalos szervek körében is népszerűek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Elhunyt az MV Agusták formatervezője

2014.04.08. 17:21 - Hírszerkesztő

Hetvenéves korában elhunyt Massimo Tamburini, a motorkerékpár-ipar meghatározó alakja. Tamburininél még tavaly novemberben diagnosztizáltak tüdőrákot. Azóta kemoterápiás kezelést is kapott, meggyógyítani azonban már nem tudták.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Gyártásban a spórolós BMW

2014.04.05. 17:31 - Hírszerkesztő

A BMW tavaly szeptemberben mutatta be a C Evolution névre keresztelt elektromos óriásrobogó sorozatgyártásra szánt változatát. Ezt később az R nineT bemutatásával egybekötött, jubileumi sajtótájékoztatón is büszkén mutogatták az újságíróknak, most pedig végre meg is kezdődött az új modell gyártása.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Egy Mugen, amely győzelemre született?

2014.04.04. 15:08 - Hírszerkesztő

A Honda gyári tuninrészlege, a Mugen már tavaly is nagy reményekkel készült a legendás Man-szigeti TT versenyre. Akkor John McGuinness-szel a nyeregben a második helyig jutottak, Shinden Ni (a ni jelentése japánul kettő) versenygépüket csupán a MotoCzysz nyergében ülő Michael Rutter előzte meg az elektromos motoroknak létrehozott Zero kategóriában.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Névtelen új BMW

2014.04.02. 11:14 - Hírszerkesztő

Újabb túramotor bemutatására készül a BMW - ez derül ki legalábbis azokból a kémfotókból, melyek a napokban, már a közúti tesztelés során készültek. A bajorok azonban ezúttal nem az igen népszerű GS-családot bővítik, inkább aszfaltos világjárásra tervezték következő gépüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Kezdődik a szezon

2014.03.31. 12:12 - Hirdetés

A tavasz beköszöntével nemcsak a motoros szezon kezdődött el, de megjelent a Shox 2014. évi katalógusa is. A gazdag kínálatban ezúttal is szerepel teljes motoros ruházat, a sisaktól a dzsekin és a nadrágon át egészen a csizmáig. Emellett motorunkhoz is számos kelléket és kiegészítőt találunk: lámpákat, tükröket, fékbetéteket, vagy éppen szerszámokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Ezt rejtegette a Yamaha

2014.03.28. 17:06 - Hírszerkesztő

Egy héttel ezelőtt indította útjára honlapjának új aloldalát a Yamaha. A japán motorgyártó egy videóban két újdonságot villantott meg, és elindítottak egy visszaszámlálót is. Ez most a végére is ért, és az új modellek egyikére fény derült.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Visszatér a sportos Vespa

2014.03.28. 10:44 - Hírszerkesztő

A Sprint az 1960-as és 1970-es évek egyik népszerű típusa volt a Vespánál. Könnyű súlyával és 125 köbcentis motorjával viszonylag sportos modellnek számított a márka palettáján. Az olaszok a gyártás befejezése után közel negyven évvel döntöttek úgy, hogy feltámasztják, méghozzá rögtön két változatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Batman megirigyelné

2014.03.25. 10:12 - Hírszerkesztő

Vadonatúj tanulmányt állított ki az idei oszakai motorkiállításon a Honda. Az NM4 Vultus első ránézésre akár valamelyik Batman-filmhez is készülhetett volna, a japán gyártó azonban komolyan gondolta: akár a sorozatgyártásig is eljuthat a futurisztikus modell.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Légzsákot a Ducatira

2014.03.23. 17:01 - Hírszerkesztő

A motoros légzsákok kérdése már régóta foglalkoztatja a gyártókat. A BMW már 2002-ben is szabadalmaztatott egy érdekes, ultrahangos megoldást, később azonban lépéshátrányba kerültek a Hondával szemben. A japánok a Gold Winget egy ideje már kínálják légzsákkal, és azóta is újabb fejlesztéseket végeznek a hatékonyság javítása érdekében.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Merre tovább BMW?

2014.03.21. 11:31 - Hírszerkesztő

Újabb mérföldkőhöz érkezett a BMW motorgyártó részlege: legördült a gyártósorról az ötszázezredik bokszermotoros GS. A bajorok éppen tavaly ünnepelhették a BMW Motorrad fennállásának kilencvenedik évfordulóját, most pedig a több mint harminc évvel ezelőtt útjára indított, ma pedig már a legnépszerűbbnek számító modellsorozat adott okot az örömre.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Jövőt mutat a Yamaha

2014.03.19. 10:51 - Hírszerkesztő

Futurisztikus videóval próbálja fenntartani az érdeklődést a közeljövőben érkező két modellje iránt a Yamaha. A japán gyártó internetes felületén egy új aloldalt is indított, melyen a 15 másodperces kisfilm mellett egy visszaszámlálót találunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Kalandos utat járt be a lopott Ducati

2014.03.16. 16:09 - Hírszerkesztő

Mintegy 1600 kilométeren és hat országon keresztül utaztattak a tolvajok egy Londonból ellopott Ducatit. A 899 Panigale eltűnését hétfőn este észlelték, a motorra szerelt Bike Trac rendszer pedig nemcsak a tulajdonosnak, hanem a biztonsági központnak is jelzett. A brit rendőrök a gyors bejelentés ellenére már nem tudták elcsípni a tolvajokat, mielőtt elhagyták volna az országot.

Ducati 899 Panigale
Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Három újdonság a Harley-tól

2014.03.14. 14:21 - Hírszerkesztő

A Harley-Davidson tavaly igencsak belehúzott, és számos új modell bevezetését jelentette be. Ezek egy része ráadásul meglepetést is okozott a márka rajongóinak. Ilyenek voltak a részleges folyadékhűtéssel ellátott V2-esek, valamint a viszonylag kis köbcentis Street-sorozat gépei.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Méregdrága német luxus

2014.03.12. 11:07 - Hírszerkesztő

A német Horex meglehetősen ritkán hallat magáról. A legendás márkát 2010-ben támasztották fel, majd elő is álltak egy igazán szokatlan konstrukcióval. Saját tervezésű VR6-os blokkot építettek egy kompakt vázba, és a nem mindennapi műszaki tartalmat stílusos formába is tudták önteni. A Roadster után elkészült a Classic is, most pedig itt a harmadik modell.

Távolról sincs vége, olvasson még »
12 hozzászólás

Vetkőztetik a kis Ninját

2014.03.07. 16:10 - Hírszerkesztő

A Kawasaki idén februárban mutatta be egyhengeres, negyedliteres sportmotorját, a Ninja RR Monót. A 28 lóerős kis Ninját elsősorban az ázsiai piacokra szánták, ahol nemcsak a kezdő motorosok körében népszerűek a kisköbcentis gépek. Most néhány kiszivárgott szabadalmi rajzból úgy tűnik, meztelen változat is készül.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Megérkezett az új Diavel

2014.03.05. 14:23 - Hírszerkesztő

A Ducati 2010-ben hosszas információcsepegtetés és kémfotóáradat végén mutatta be a Diavelt, most pedig elérkezettnek látták az időt a modellfrissítésre. A ráncfelvarrott olasz izommotort a Genfi Autószalonon mutatták meg először a nagyközönségnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Rekordot döntött a Ducati

2014.03.04. 11:10 - Hírszerkesztő

Nyilvánosságra hozta 2013-as eladási adatait a Ducati. Az olasz gyártó 2012 után ismét rekordot döntött, igaz, ez az előző évhez képest meglehetősen csekély növekedést jelent. Tavaly ugyanis 44287 új motorkerékpárt értékesítettek, míg egy évvel korábban 44102-t. Összehasonlításképpen: a KTM mintegy 124 ezer, a BMW 115 ezer példánnyal zárt 2013-ban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Rajt előtt a MotoGP

2014.03.02. 11:42 - Hírszerkesztő

Már csupán három hetet kell várni a MotoGP 2014-es szezonjának rajtjára. A március 23-i kezdés előtt végre a végleges versenynaptárat és a nevezési listát is megismerhettük – mindkettő tartogat érdekességeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Helyetted fékez az orosz sportgép

2014.02.26. 10:12 - Hírszerkesztő

Az orosz Chak Motors egészen érdekes módon kezdett bele saját sportmotorjának megépítésébe. Fogtak egy Honda CBR 1000 RR-t, majd atomjaira szedték. Ezt követően a japán gép technikai alapjaira húzták rá a 2015-re ígért Molot koncepcióját. Az orosz motorkerékpár idomzata jóval szögletesebb lett, mint a Hondáé volt, az igazi különlegességet azonban természetesen nem ez jelenti.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Győztes technika a KTM-től

2014.02.24. 11:06 - Hírszerkesztő

A KTM már tizenhárom éve legyőzhetetlen a világ egyik legkeményebb terepversenyén, a Dakaron. Spanyol versenyzőjük, Marc Coma az idei kiírásban ráadásul saját maga negyedik győzelmét is megszerezte. 450 Rally versenygépe nyergében ráadásul közel kétórás előnyt épített ki márka- és honfitársával, Jordi Viladomsszal szemben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Van ennél nagyobb állatság?

2014.02.21. 17:21 - Hírszerkesztő

A német Dieter Hartmann-Wirthwein neve sokak számára már ismerős lehet. Tudják, ő az, aki néhány évvel ezelőtt odahaza kezdett bele egy V8-as építésébe, melyhez kiindulási alapként egy 868 köbcentis Ducati-blokkot választott. Az első hírek még arról szóltak, hogy a gyári főtengelyt menti át a meglepő konstrukcióhoz, végül azonban új főtengely készítése mellett döntött.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Lotus: nincs több titok

2014.02.21. 12:46 - Hírszerkesztő

Lehullt a lepel: megérkezett az első olyan motorkerékpár, mely a Lotus márkajelzését viseli. A C-01-et tavaly nyáron jelentették be, igaz, akkor még csak nagyon szűkszavúan nyilatkoztak a sportos géppel kapcsolatban. Idén januárban aztán az első renderelt képek is kiszivárogtak, most pedig hivatalosan is megérkezett az első kétkerekű Lotus.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Gyártásban a méregdrága kanadai sportgép

2014.02.20. 10:10 - Hírszerkesztő

Néhány éve már megvillantotta sportos motorkerékpárját a Lito nevű, elsősorban elektromotorok és speciális elektromos rendszerek építésével foglalkozó kanadai cég. A Sorát február 28-án, a montreali motorszalonon ki is állítják, ezt követően pedig megkezdődik a gyártás Québecben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Megújult az R

2014.02.19. 11:16 - Hírszerkesztő

A Yamaha még 2008-ban mutatta be legkisebb négyütemű sportmotorját, az R125-öt. A nyolcadliteres gép idomzata kísértetiesen hasonlít az R1-eséhez, így egészen a beindításig megdobogtatja minden motorbolond szívét. Amikor megszólal az egyhengeres, rögtön egyértelművé válik, hogy kevésbé durva motorról van szó, mint azt külseje alapján gondolnánk. Igaz, kategóriájában nagyon is jónak számít, és az eladási számok alapján is sikeresnek mondható.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 231