Hírek Hírek

A Buell csődje miatt késik a sportos Hero

2015.06.03. 07:27 - Lendvai Zsolt

Az Erik Buell Racing alig több mint egy hónapja ismét a megszűnés szélére, csődközelbe került. Úgy látszik azonban, hogy ezek a súlyos problémák nemcsak őket érintik kellemetlenül, hanem az egyik legnagyobb indiai motorgyártót, a Herót is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Motorkerékpárt nyomtattak a svájciak

2015.06.02. 13:42 - Lendvai Zsolt

Működőképes elektromost motorkerékpárt nyomtatott a svájci TE Connectivity. Az alkatrészek jelentős részét ABS műanyagból (akrilnitril-butadién-sztirolból) formázta meg a 3D-nyomtató.

Távolról sincs vége, olvasson még »
10 hozzászólás

Egy héten belül jön a meztelen Yamaha

2015.05.30. 07:57 - Lendvai Zsolt

Egy hét múlva tarthatják meg a Yamaha MT-25 hivatalos bemutatóját. Ez derül ki legalábbis a japán gyártó indonéziai kirendeltsége által közzétett videóból. A rövid klipben megvillantják magát a motort is, amelyet azonban korábban már kémfotón is leplezetlenül láthattunk, és a korábbi információk szerint jól illeszkedik a már jelenleg is a kínálatban szereplő MT-k sorába.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Ismerjék meg Okoskát, aki vagánykodás közben porig égette a motorját

2015.05.28. 13:32 - Zomborácz Iván

Egy jó kis burnout emeli a buli színvonalát, és ártani sem árthat – gondolhatta a divatos frizurát viselő fiatalember, és egy fához támasztott első kerékkel nekilátta elfüstölni a GSX-R hátsó abroncsát.

Távolról sincs vége, olvasson még »
42 hozzászólás

Célegyenesben a bitang Honda

2015.05.28. 09:03 - Lendvai Zsolt

A Honda MotoGP-versenygépén alapuló RC213V-S a tavaly őszi milánói kiállítás talán legjobban várt gépe volt – persze az új Yamaha R1-es mellett. A japán gyártó éppen ezért nem is bízott semmit a véletlenre: a bemutatóra felkérték Marc Marquezt, a gyorsaságimotoros-vébé kétszeres aranyérmesét, napjaink egyik legjobb versenyzőjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Letolatta a motorost, aztán neki állt feljebb

2015.05.27. 11:44 - Zomborácz Iván

Istenem, hányszor voltam centikre hasonló esetektől! A felállás elég klasszikus, az ember megáll motorral, az előtte lévő sofőr pedig hirtelen tolatni kezd. Vagy eleve holttérben van a motor, vagy csak szimplán nem nézett hátra a vezető, a lényeg, hogy megnyomta a mögötte várakozót.

Távolról sincs vége, olvasson még »
9 hozzászólás

Masszívan pornó lett az átépített Yamaha

2015.05.26. 16:28 - Zomborácz Iván

A Yamaha keményen pörgeti a Yard Built programját, ami arról szól, hogy különböző motorépítőket kérnek fel, hogy dolgozzanak át saját ízlésük szerint egy-egy modellt. Ezúttal a portugál roCkS!bikes-ra és az új Yamaha XJR1300-ra került a sor.

Távolról sincs vége, olvasson még »
18 hozzászólás

Elkészült a Victory versenyblokkja

2015.05.26. 10:06 - Lendvai Zsolt

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Polaris tulajdonába került Victory a sportmotorok felé fordul. Legalábbis két olyan legendás versenyen mindenképpen, mint a Man-szigeti TT és a Pikes Peak-i hegyi felfutó. Előbbin villanyhajtással, utóbbin viszont egyedi építésű benzinessel vesznek részt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Amikor egy R1-es már kevés

2015.05.25. 13:05 - Lendvai Zsolt

Ausztráliában minden bizonnyal nem kell túl sokáig keresgélni, ha igazi autó- vagy éppen motorbolonddal szeretnénk találkozni. A 61 éves Paul Maloney például korábban versenymérnökként dolgozott, most pedig saját cégét, a PGM-et irányítja. És bármilyen meglepő, de motorkerékpárokkal foglalkozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
15 hozzászólás

Bajor luxuscsatahajó túrázóknak

2015.05.23. 14:35 - Lendvai Zsolt

A Comói-tó partján megrendezett Concorso d'Eleganza Villa d'Este igen stílusos rendezvény ahhoz, hogy a prémiummárkák ott mutassák be különleges újdonságaikat. Pontosan így gondolták ezt a BMW-nél is, amikor úgy döntöttek, leleplezik Concept 101 névre keresztelt luxus-motorkerékpárjukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Csődben a Gas Gas

2015.05.22. 10:39 - Lendvai Zsolt

Az elmúlt időszakban már nagyot zuhant a spanyol Gas Gas népszerűsége, azonban az elsősorban krosszmotorairól, enduróiról és triálgépeiről ismert gyártónál még bíztak abban, hogy sikerül visszafizetni a 30 millió euró körüli adósságokat, és egy új üzleti modell kialakításával gazdaságosabbá tehetik a gyártást.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

Kötelező motoros tartozék lesz a láthatósági mellény

2015.05.21. 16:12 - Andróczi Balázs

Franciaországban évek óta születnek újabb és újabb törvényjavaslatok arra vonatkozóan, hogy hogyan tegyék biztonságosabbá a motorkerékpárok használatát. Olyan – végül el nem fogadott – törvényjavaslatok is napvilágot láttak korábban, amelyek kötelezővé tették volna a fényvisszaverő felületeket a motorosok ruházatán, vagy bizonyos típusú védőfelszerelések viselését a bukósisakon kívül. Ám végül egy egyszerűbb megoldást választott a helyi törvényhozás: átemelik az autókra vonatkozó szabályozást.

Nem mindenki örül az új szabálynak. A felirat jelentése: És most, jobban látsz engem?
Nem mindenki örül az új szabálynak. A felirat jelentése: És most, jobban látsz engem?
Távolról sincs vége, olvasson még »
36 hozzászólás

Kicsi, olcsó – BMW?

2015.05.21. 12:15 - Lendvai Zsolt

Nem titok, hogy a BMW az indiai TVS partnereként kisköbcentis egyhengeres motorkerékpáron dolgozik. Az egyelőre K03 belső kódnevet viselő gép elsősorban az ázsiai országokban lehet népszerű. 250-300 köbcenti körüli hengerűrtartalmával azt a szegmenst célozza meg, amely Indiában igazán keresett.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Sportmotorral vernének oda az amerikaiak

2015.05.20. 09:19 - Lendvai Zsolt

Alaposan átrendezheti az amerikai motorok piacát a Polaris. A cégcsoport néhány éve felvásárolta az Indiant, amely hosszú évek után 2013 tavaszán végre teljesen új blokkot mutatott be, majd következtek az új modellek is. Most azonban, hogy az Indianhez hasonló profilú Victory is a Polaris tulajdona, komoly átszerveződésre lehet számítani.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Rosszul fékezett, a kocsi oldalában kötött ki

2015.05.19. 13:22 - Zomborácz Iván

Az eset Aradon történt, de a világon bárhol lehetett volna: egy elég klasszikus eset, elég sok hasonlót találni az interneten a világ összes tájáról. Ráadásul az alábbin elég tisztán látszik, hogy pontosan mi is történt - ráadásul ha alaposan megnézzük, nyilvánvalóvá válik, hogy elkerülhető lett volna a baleset.

Távolról sincs vége, olvasson még »
26 hozzászólás

640 km/h motorkerékpárral

2015.05.19. 09:40 - Andróczi Balázs

A brit Richard Brown tervezte ezt a gépet, amellyel szeptemberben, Bonneville-ben próbálják megdönteni a motorkerékpárok sebességi rekordját. A jelenlegi, 605,69 km/h-s világrekord már öt éve áll, ezt szeretnék túlszárnyalni sugárhajtású gépükkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »
10 hozzászólás

Elég penge lett Orlando Bloom motorja

2015.05.18. 16:47 - Zomborácz Iván

Orlando Bloom nagy rajongója a motorozásnak és az épített motoroknak, ráadásul nagyon jó ízléssel választ magának járműveket – elég csak a Deus Mono-ra gondolni, amit az ő megrendelésére készített a Deus ex Machina nevű, életstílusban, szörfben és custom motorokban utazó műhely.

Távolról sincs vége, olvasson még »
13 hozzászólás

Adóforintok elektromos motorra

2015.05.18. 11:31 - Lendvai Zsolt

A Zero Motorcycle egymillió dolláros támogatásáról döntött Kalifornia állam vezetése. A Scotts Valley-ben működő motorgyártó befektetői pedig éppen ugyanennyivel toldották meg a keretet, azaz több mint félmilliárd forintot fordíthat fejlesztésekre a márka.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Meglesték a veszedelmes túra-KTM-et

2015.05.14. 17:53 - Zomborácz Iván

A KTM nem hagyta meg a 1290-es blokkot a Super Duke R privilégiumának – azóta már bemutatták a minden luxussal vastagon megkent 1290 Super Adventure-t. Ám ezzel nem álltak le a túrásítással, már javában tesztelik az egyelőre Super Duke GT néven emlegetett motort.

Fotó: Visordown
Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Már videón is az új Africa Twin

2015.05.14. 10:14 - Lendvai Zsolt

A Honda éppen csak bejelentette, hogy még idén a kereskedésekbe kerül az új Africa Twin, de a neten máris elkezdett terjedni az első videó, amelyen a terepes gép részletei láthatók. Talán szándékos szivárogtatásról van szó, talán nem, mindenesetre így már hallhatjuk is a CRF1000L hangját.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Villanyra vált a Victory

2015.05.13. 16:13 - Lendvai Zsolt

Elektromos gépekkel áll rajthoz a következő Man-szigeti TT-viadalon a Victory. Az amerikai márkától alapvetően meglepő lenne ez a húzás, azonban a márkát birtokló Polaris cégcsoport már korábban is jelentős összegeket pumpált a villanyos motorkerékpárokkal foglalkozó Brammóba. Sejteni lehetett tehát, hogy valamire készülnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Visszatért az Africa Twin

2015.05.12. 18:50 - Lendvai Zsolt

Két sejtelmes kedvcsináló fotóval és néhány érdekes adattal erősítette meg a Honda: visszatér az Africa Twin. A típus az 1980-as években lett igazán népszerű, a siker kulcsa pedig a Párizs-Dakar Ralin elért versenysikerekben keresendő. 1986-tól ugyanis zsinórban négyszer nyerték meg a viadalt, letaszítva a trónról a BMW-t. 1988-ban, a győztes gép afféle replikájaként jelent meg az XRV650, amelyet aztán az XRV750 váltott. Az Africa Twinek 2003-ban tűntek el a japán gyártó palettájáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »
15 hozzászólás

Viszik a Scramblert, mint a cukrot

2015.05.12. 08:11 - Lendvai Zsolt

A valaha volt legsikeresebb hónapot produkálta áprilisban az eladások tekintetében a Ducati. Az olasz motorgyártó 7 309 gépet értékesített, azaz közel ezerrel szárnyalta túl az eddigi rekordot: 2012 májusában 6 500 motorjuk talált gazdára. A növekedés a tavalyi statisztikához képest közel harminc százalékos, de a negyedévet tekintve is csúcsokat ostromolnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
15 hozzászólás

Akcióban az R1 összes generációja

2015.05.11. 17:31 - Lendvai Zsolt

A Yamaha tavaly ősszel büszkén mutatta be az új R1-et és R1M-et, amellyel aztán nem is győztek betelni. Azóta már minden porcikáját jól ismerhetjük a gyártó által kiadott információk, fotók és videók tömegéből, sőt azt is tudjuk, hogyan viselkedik a versenypályán. A japánok azonban nem érték be ennyivel, és összehozták az idén már 17 éves modell eddigi generációinak vezető fejlesztőit.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Még az unokáknak is ezzel hencegünk majd

2015.05.11. 06:12 - Totalbike

Ritkán adatik meg a lehetőség, hogy egy világszínvonalú produkciót ereje teljében hozzanak Magyarországra. Persze, járnak itt világsztárok, de többnyire csak akkor, amikor már túl vannak a zeniten. Pedig a show akkor a legjobb, amikor nem csak rutinból, profizmusból rakják zsebre a közönséget, hanem még tényleg beleadnak mindent.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 244