Legendát élesztget a Vespa

2013.11.04. 15:02 - Hírszerkesztő

A Vespa 1968-ban, a Nuova 125 utódaként mutatta be a Primaverát, melyet egészen 1982-ig gyártottak, közben pedig a márka egyik legkedveltebb modelljévé vált. Ezt a legendát igyekszik feltámasztani új modelljével az olasz gyártó, visszatér a Primavera típusjelzés is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Nyolchengeres francia vadállat

2013.11.02. 13:27 - Hírszerkesztő

A szerb származású francia motorépítő, Ludovic Lazareth munkái szinte kivétel nélkül meghökkentőek. Mindegy, hogy két, vagy négy keréken álmodja meg legújabb őrültségeit, az elkészült gépek általában brutálisan erősek lesznek. Így volt ez a V8-as Renault Twingóval, illetve a Quadrazumával is, melynek egyik mutációja, a Wazuma V12-es BMW-blokkot kapott.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Odapirít a Suzuki

2013.10.30. 13:43 - Hírszerkesztő

A Suzuki három tanulmányautóval már bizonyította, hogy komolyan készülnek a kétévente, ősszel megrendezett Tokyo Motor Show-ra. A hazai kiállításon azonban a motorosokat sem hanyagolja el a japán gyártó, két érdekes koncepciót is készítettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
16 hozzászólás

Mit rejteget a Yamaha?

2013.10.29. 12:58 - Hírszerkesztő

A Yamaha idén egyszer már előrukkolt a The Dark Side of Japan (Japán sötét oldala) szlogennel. Először egy húrokból épített szobrot mutattak a nagyközönségnek, majd megérkezett legújabb csupasz gépük, az MT-09. Most újra leporolták a fenti mottót, de a meglepetéssel a jövő heti, milánói EICMA motorkiállításig még várnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Lelepleződött a KTM sportmotorja

2013.10.27. 10:03 - Hírszerkesztő

Úgy tűnik, az október idén a kiszivárogtatott információk hónapja. Alig néhány nappal ezelőtt láttak napvilágot az első stúdiófotók, és a részletes adatok a Ducati Superleggeráról, melynek következtében az olasz gyártó a vártnál hamarabb mutatta meg leplezetlenül is pehelysúlyú sportgépét, most pedig a KTM háza tájáról érkeztek olyan információk, melyeket szívesen titkoltak volna még egy ideig.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Nem bírta tovább a Ducati

2013.10.22. 14:24 - Hírszerkesztő

Tegnap még arról számoltunk be, hogy a Ducati erőfeszítései ellenére rendre szivárognak ki a fotók és információk az érkező 1199 Superleggeráról, de akkor még azt lehetett sejteni, hogy a hivatalos bemutatással kihúzzák valahogy a következő két hetet, ami még hátravan a milánói motorkiállítás megnyitásáig. Nem így lett: az olaszok elgyengültek, és idő előtt leleplezték sportmotorjukat. Az újdonságból mindössze ötszáz darabot gyártanak majd, és a Superbike-homologizációs célokkal készült 1199 Panigale R felé pozícionálják a kínálatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Egy igazán vagány Ducati

2013.10.21. 11:48 - Hírszerkesztő

A Ducati a novemberi, milánói EICMA motorkiállításon mutatja majd be legújabb modelljeit, de úgy tűnik, a titkolózás nem az olasz gyártó erőssége. A kis Panigale leleplezésével nem tudtak már várni, így szeptemberben, Frankfurtban állították ki, a limitált szériás Superleggeráról pedig idő előtt szivárogtak ki az első képek és adatok.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

Íme, az első indiai Buell

2013.10.18. 13:54 - Hírszerkesztő

Már hónapok óta vártuk az Erik Buell Racing nagy visszatérését. Kiszivárgott fotón már láthattuk az első olyan utcai gépüket, mely az indiai Heróval való összeborulás után készült, a bemutatót azonban még halogatták. Végül talán kissé átgondolatlanul választottak időpontot, ugyanis a nagy leleplezés napján az egész világ a BMW NineT világpremierjére figyelt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Láttuk a legújabb BMW-t

2013.10.16. 14:40 - Hírszerkesztő

A BMW motorkerékpár-gyártó részlege, a BMW Motorrad idén ünnepli alapításának kilencvenedik évfordulóját. Az ünnepi alkalomra a bajorok különleges új modellel készültek, melynek megtervezését az amerikai Roland Sands-ra és csapatára bízták. A koncepció már tavasszal elkészült, néhány hete pedig a sorozatgyártású NineT-t is lencsevégre kaphatták a kémfotósok. A hivatalos bemutatóval egészen mostanáig vártak, és meg is adták a módját: a müncheni BMW-múzeumban leplezték le meztelen gépüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
23 hozzászólás

Az Apriliától igazolt szakembert a Ducati

2013.10.13. 16:10 - Hírszerkesztő

Új főigazgató került a Ducati motorsportrészlegének élére: olasz riválisuktól csábították el Luigi Dall'Ignát. A szakembernek fontos szerepe volt az Aprilia 2009-es Superbike-visszatérésében, az ő irányítása alatt Max Biaggi két világbajnoki címet is ünnepelhetett a márkával.

Luigi Dall'Igna
Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Dögös lett a meztelen Benelli

2013.10.10. 17:24 - Hírszerkesztő

A Benelli tavaly ősszel, a milánói EICMA motorkiállításon leplezte le soros négyhengeres csupasz gépét, a BN 600-at. A kínai tulajdonban lévő olasz márkánál most úgy döntöttek, az alapok megtartásával elkészítik az R-változatot is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
22 hozzászólás

Egy Honda, a világ legkeményebb versenyére

2013.10.09. 15:04 - Hírszerkesztő

A Honda hosszú szünet után, 2012-ben döntött úgy, hogy újra rajthoz áll a világ legkeményebb terepraliversenyén, a Dakaron. A 2013-as viadalra el is készült a CRF450 Rally, a kereskedelmi fogalomban kapható CRF450X, és győzelmi reményekkel vágtak neki a dél-amerikai sivatagoknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

BMW világkörüli utakra

2013.10.07. 14:50 - Hírszerkesztő

Felfrissítette felsőkategóriás túraenduróját, az R 1200 GS Adventure-t a BMW. Az új R 1200 GS-ben megismert műszaki alapokon persze nem sokat változtattak: megtartották az 1170 köbcentis, precíziós hűtésű bokszermotort, mely 125 lóerős csúcsteljesítményét 7750-es fordulaton adja le.

Távolról sincs vége, olvasson még »
16 hozzászólás

Kawasaki robogót mindenkinek?

2013.10.06. 10:11 - Hírszerkesztő

A négy legismertebb japán motorgyártó, a Honda, a Yamaha, a Suzuki és a Kawasaki közül eddig csak utóbbi globális kínálatában nem szerepelt egyetlen robogó sem. Bizonyos országokban ugyan jelen voltak ebben a szegmensben is – így a Fülöp-szigeteken a Curve, más ázsiai országokban pedig az Edge R volt kapható -, most azonban egy világszerte kapható robogót terveznek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
17 hozzászólás

Búcsúzik a legendás versenypálya

2013.10.03. 16:33 - Hírszerkesztő

A Nemzetközi Motor Szövetség, vagyis a FIM nyilvánosságra hozta a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2014-es szezonjának előzetes versenynaptárát. Ha nem változtatnak a listán, jövőre eggyel több, tizenkilenc futamot rendezhetnek, mint az idei évben.

Laguna Secában nem rendeznek futamot 2014-ben
Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Felfedte legizgalmasabb titkát a KTM

2013.10.01. 16:34 - Hírszerkesztő

Megannyi kémfotó, és a titokzadoskodó gyári videó után a KTM úgy döntött, nem csigázza tovább a rajongók idegeit, és nyilvánosságra hozza az 1290 Super Duke R adatait. Alig néhány nappal az első leplezetlen kémfotók megjelenése után ráadásul itt a gyári galéria is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
24 hozzászólás

Meglesték a BMW titkát

2013.09.28. 10:28 - Hírszerkesztő

A BMW motorgyártó részlege idén ünnepli alapítása kilencvenedik évfordulóját. A jeles alkalomra persze készült egy születésnapi modell is, melynek tervezésével és megépítésével az amerikai Roland Sands motorépítőt bízták meg, a koncepciót még májusban leleplezték.

Fotó: mo-web.de
Távolról sincs vége, olvasson még »
10 hozzászólás

A KTM-mel már el sem eshetünk?

2013.09.26. 10:40 - Hírszerkesztő

A KTM legújabb túraenduróinak, a 2014-es modellévre felfrissített 1190 Adventure-nek és Adventure R-nek a bemutatására készül, melyek a hírek szerint minden eddiginél biztonságosabbak lehetnek. Ezeken a gépeken alkalmazzák ugyanis először a Bosch MSC-rendszerét (Motorcycle Stability Control). Az új biztonsági extra a Bosch 9ME+ blokkolásgátlót egészíti ki, tulajdonképpen kombinálja az ABS-t és a kipörgésgátlót.

Távolról sincs vége, olvasson még »
56 hozzászólás

Takarékos és biztonságos Suzuki jön

2013.09.24. 09:36 - Hírszerkesztő

A tavalyi, kölni Intermot kiállításon mutatta meg először DL1000-es túramotorjának legújabb prototípusát a Suzuki. Az egyes piacokon V-Stromként is ismert gép eddig nem volt igazán sikeres, így nem elképzelhetetlen, hogy utolsó esélyét kapja meg a japán gyártótól. A Suzuki megnövelt teljesítménnyel, alacsony fogyasztással és biztonsági extrákkal próbál vásárlókat csalogatni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
31 hozzászólás

Rossi a Moto3-ban?

2013.09.21. 12:49 - Hírszerkesztő

A világ valaha volt egyik legeredményesebb motorversenyzője, Valentino Rossi a közelmúltban már elmondta, szívesen versenyez a Yamahánál, és amíg a dobogóért harcolhat, nem is hagyja el a japán istállót. Jövőre mégis jelen lesz a Moto3 versenysorozatban is - persze nem pilótaként, hanem csapatvezetőként. Ezt a lehetőséget Rossi a közelmúltban többször is cáfolta, most azonban úgy tűnik, mégis elhatározta magát.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Gyári videón a legújabb KTM

2013.09.19. 11:16 - Hírszerkesztő

Gyári teaser-fotóval és fedélzeti kamerás videóval igyekszik felhívni a figyelmet érkező modelljére a KTM. Az osztrákok igazán nagy dobásra készülnek az 1290 Super Duke-kal, így érthető, ha megpróbálják gondosan előkészíteni a bemutatót. A friss fotón ugyan csupán a sziluettjét láthatjuk, a videóból pedig - a dinamikus, gyors vágásnak köszönhetően - szintén nem túl sok derül ki, a motorhangot metálzenére cserélték.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Elkészült a világ legnagyobb motorja

2013.09.17. 09:43 - Hírszerkesztő

Az emberek olykor egészen bizarr dolgokért képesek rajongani, és nincs ez másképp a motorosok körében sem. Emlékezzünk csak a kínai férfire, aki Suzukijából épített óriásmotort. Teljesítménye nem mindennapi, mégis eltörpül a Guinness Rekordok Könyvében jegyzett hatalmas motorkerékpár mellett.

A világ legnagyobb motorkerékpárja
Távolról sincs vége, olvasson még »
19 hozzászólás

Stílusa az erőssége

2013.09.13. 16:59 - Hírszerkesztő

Közel ötven éve, 1961-ben helyezték át a Royal Enfieldek gyártását az angliai Redditchből az indiai Chennai városába. A helyi piacon igen népszerű a márka, az indiai hadsereg pedig szolgálati motorként is használja a Bulletet. A közelmúltban mégis elhatározták, hogy nyitnak a világpiac felé, és az Egyesült Államokat is célba veszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
18 hozzászólás

Új BMW család: C-Evolution

2013.09.11. 12:42 - Hírszerkesztő

A BMW már 2011 nyarán elismerte, hogy dolgoznak egy olyan elektromos robogón, mely nagy hatótávolságával valódi alternatívát jelenthet a napi ingázók számára. Először az E-Scooter tanulmány érkezett meg, majd a tavalyi, londoni olimpián a C Evolution prototípust is bemutatták.

Távolról sincs vége, olvasson még »
19 hozzászólás

Lehullt a lepel: itt a legújabb Ducati

2013.09.10. 09:33 - Hírszerkesztő

Alig néhány hete kapták lencsevégre a kémfotósok a Ducati legújabb sportmotorját, a 899 Panigalét. Akkor még arra lehetett számítani, hogy az olasz motorgyártó – a hagyományokhoz hűen – idén is a novemberi EICMA motorkiállításra viszi el új modelljeit, így a kis Panigalét is. Némi meglepetésre azonban nem vártak addig, már a Frankfurti Autószalonon megmutatták legfrissebb sportmotorjukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
10 hozzászólás
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 230