Már gyártják a jubileumi BMW-t

2013.12.08. 10:11 - Hírszerkesztő

Nemcsak a bemutatáskor, de a sorozatgyártás megkezdésekor is igen nagy volt a felhajtás a BMW legújabb modellje körül. A motorgyártó részleg fennállásának kilencvenedik évfordulójára készült R nineT első három példányának elkészítését száz vendég követhette a helyszínen.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Így nyúzzák az új verseny-Suzukit

2013.12.06. 14:01 - Hírszerkesztő

Mikor a Suzuki 2011-ben kiszállt a MotoGP-ből, már akkor tudni lehetett, döntésük nem végleges. A visszatérést 2014-re tervezték, és idén májusban már teszteken is lefotózták készülő versenymotorjukat. Kicsivel később megtörtént a hivatalos bejelentés, de végül úgy alakult, hogy csak 2015-ben csatlakoznak újra a mezőnyhöz.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

A franciáké a legerősebb?

2013.12.05. 13:09 - Hírszerkesztő

Villámgyors sportmotort mutatott be a párizsi Salon de la Moto kiállításon a Voxan. A franciák Wattman névre keresztelt modellje eséllyel pályázik a világ legerősebb elektromos gépének címére, hiszen villanymotorja nagyjából kétszáz lóerős, csúcsnyomatéka pedig 200 newtonméteres.

Távolról sincs vége, olvasson még »
12 hozzászólás

A Hesketh még mindig vagány?

2013.12.03. 11:43 - Hírszerkesztő

Az 1970-es évek Forma-1-ének egyik legvagányabb csapata volt a Hesketh, mely a fenegyerekként ismert James Huntot is foglalkoztatta. Az istálló alapítója, Lord Alexander Hesketh az F1 után, 1980-tól a motorkerékpár-gyártással is próbálkozott. A márkát kevés modell és kis példányszámok jellemezték - igaz a V1000-esből több változat - EN10, Vulcan, Vampire, Vortan - is készült.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Már kémfotón a sportos Triumph

2013.12.02. 15:28 - Hírszerkesztő

A Triumph egy sor újdonságot mutatott be a novemberi milánói motorszalonon, melyek közül az egyik legérdekesebb és egyben legtitokzatosabb a Daytona 250-ként emlegetett sportmotor volt. Akkor csupán annyit mondtak, hogy 2015-re érkezhet, gyártását pedig Indiába tervezik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Jöhetnek a thaiföldi BMW-k

2013.12.02. 07:59 - Hírszerkesztő

Amikor október közepén a BMW megtartotta az R nineT világpremierjét, nem csupán az idén kilencvenéves motorgyártó múltjáról esett szó, de a közeljövő terveit is fölvázolták. Akkor arról beszéltek, hogy ázsiai partnerekkel növelnék tovább példányszámaikat. A bajorok már régóta kacérkodnak ezzel a gondolattal, sőt az indiai TVS Motorsszal már tavasszal kötöttek egy együttműködési megállapodást. Most újabb lépést tesznek: beindítják a thaiföldi gyártást.

 
Heiner Faust, Stephan Schaller és Matthias Pfalz az F 800 R-ek nyergében
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Ilyen lehet a turbós Suzuki

2013.11.29. 08:15 - Hírszerkesztő

A Suzuki a Tokyo Motor Show-n több érdekes tanulmánnyal is előállt, ezek közül az egyik legizgalmasabb a Recursion névre keresztelt turbós motorkerékpár volt. A japán gyártó most egy kicsivel többet is megvillantott belőle, és már néhány műszaki adatot is közzé tettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Teherrobogó, a futárok álma?

2013.11.27. 08:16 - Hírszerkesztő

Az amerikai Lit Motors nevét már megismerhettük, amikor teljesen zárt utasterű, kabinszerű motorkerékpárral álltak elő. Ráadásul nem is a hagyományos üzemanyagok használata mellett döntöttek: C1 névre keresztelt elektromos gépükkel valószínűleg csak egy szűk közönséget tudtak megcélozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

A kompresszor lehet a jövő?

2013.11.25. 10:19 - Hírszerkesztő

Még javában zajlik Japánban a Tokyo Motor Show, melyet december 1-jéig lehet látogatni. Bár elsősorban az autókról szól a rendezvény, azért a helyi motorgyártók is tartogattak még újdonságokat - így a Yamaha itt állította ki először az R25 sportmotor prototípusát, a Suzuki pedig turbós és elektromos gépekkel is készült.

Távolról sincs vége, olvasson még »
9 hozzászólás

Ezt is Rossival adják el?

2013.11.22. 12:49 - Hírszerkesztő

A Yamahánál már régóta fontolgatják egy 250 köbcentis sportmotor elkészítését, amely alternatívát jelenthetne azoknak, akik 125-ösről nagyobbra váltanának, de nem engedhetik meg maguknak a nagyköbcentis gépeket. Tavaly nyáron már fel is röppentek a pletykák egy R250 nevű modell esetleges érkezéséről.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Luxus-BMW túrázóknak

2013.11.21. 14:55 - Hírszerkesztő

Luxus-túragépeinek palettáját bővíti egy elegáns megjelenésű, gazdag alapfelszereltségű modellel a BMW. A bajor motorgyártó újdonsága, a K1600 GTL Exclusive azonban aligha válik tömegtermékké, a bő kilencmilliós árcédula az álmodozók számára is igen elrettentő lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
16 hozzászólás

Mit tartogat még a Honda?

2013.11.20. 11:15 - Hírszerkesztő

A november eleji milánói motorszalonon a Honda nem tétlenkedett, egy egész sor új, vagy éppen felfrissített modellt állított ki standján. A Yamahához hasonlóan azonban nem lepleztek le mindent egyszerre, a hónap második felére is hagytak egy-két újdonságot.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Miből lesz a rendőrmotor?

2013.11.19. 10:14 - Hírszerkesztő

Idén ősszel leplezte le legújabb nagyrobogóját a BMW. Az elektromos C Evolutionnel aztán a bajorok motorgyártó-részlegének kilencvenedik születésnapjára rendezett ünnepi sajtótájékoztatón is büszkélkedtek, most pedig egy újabb változat bemutatására készülnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Vespa-másolatokat foglaltak le a rendőrök

2013.11.14. 17:32 - Hírszerkesztő

A múlt héten rendezték Milánóban az EICMA motorkiállítást, melynek legtöbb újdonságát mi is bemutattuk olvasóinknak. A megnyitó előtt azonban az olasz rendőröknek is akadt dolguk, a most nyilvánosságra hozott információk szerint ugyanis hét kiállító standját kellett kiüríteniük.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Féláras akció motorosoknak

2013.11.11. 15:36 - Hírszerkesztő

Öt év után először, 2013. november 15-én és 16-án minden készleten lévő Dainese, Akrapovic és MotoOne terméket, valamint számos más kiegészítőt és alkatrészt ötven százalékos kedvezménnyel kínál a budapesti Karasna Motorosbolt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Nem lőtte el összes puskaporát a Yamaha

2013.11.11. 11:33 - Hírszerkesztő

Számos újdonsággal készült az idei milánói EICMA motorkiállításra a Yamaha. A japánok még a sokszoros MotoGP világbajnok Valentino Rossit is bevetették, hogy új modelljeikre felhívják a figyelmet. A nagy visszatérő SR400-on kívül talán az MT-07 jelentette a legnagyobb újdonságot, de a jelek szerint még mindig maradt egy-két meglepetés a tarsolyukban - ezeket a november 20-án rajtoló Tokyo Motor Show-n mutatják majd be.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Motort gyárt a Caterham, ijesztget a Husky

2013.11.08. 17:57 - Hírszerkesztő

A milánói EICMA motorkiállítás nemcsak az olyan nagy márkákról szól, mint a Honda, a Yamaha, a BMW, vagy éppen a KTM. Olyan gyártók is újdonságokkal készülnek, amelyekről ritkábban hallani, esetleg nagy visszatérőnek számítanak, vagy akár a jövő útját építgetik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Végre itt a meztelen BMW

2013.11.08. 09:38 - Zách Dániel

A BMW a motoriparban is birodalmi méretekben játszik. Ugyan ők nem nyomatják a mindent a fiatalokért szlogent, standjuk óriási, bár szerintem a legjobb nők azoknál a cégeknél ácsorognak, ahol nem olyan érdekes a termék.

Távolról sincs vége, olvasson még »
13 hozzászólás

Igazi klasszikus, modern technikával

2013.11.07. 13:08 - Hírszerkesztő

A milánói motorszalonon a visszatérők táborát erősíti a Brough Superior nevű legendás brit márka, melyet 1919-ben alapítottak, 1940-ben pedig el is tűnt a palettáról. A motorkerékpárok Rolls-Royce-aként is emlegetett gyártó most új kezekben kezd éledezni, az új SS100-at a francia Boxer Design tervezte és építette meg. A klasszikus elődért egyes aukciókon súlyos tízmilliókat fizetnek, nem csoda, ha ahhoz próbál kissé visszanyúlni az újdonság formaterve is. Ilyen hasonlóságot jelent többek közt a hosszú, már-már hengeres üzemanyagtank és a nyereg kialakítása, valamint a kipufogó két dobjának elhelyezése is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
12 hozzászólás

Vérfrissítés a Triumphnál is

2013.11.07. 09:18 - Hírszerkesztő

Két új modellel bővítette a Thunderbird cruiser-családot a Triumph – ezeket más újdonságok mellett a milánói EICMA motorkiállításon mutatták be. Az új Commander és LT közös blokkot kapott, mely a Storm sorkettesén alapul.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Ilyen Kawasaki még nem volt

2013.11.06. 16:13 - Hírszerkesztő

Éppen egy hónappal ezelőtt adtunk hírt róla, hogy Olaszországban, feltehetőleg egy reklámfilm forgatása közben meglesték a Kawasaki készülő robogóját. A J300 azért ígérkezett nagy durranásnak, mert a Kawasakinak ebben a kategóriában eddig még nem volt globális modellje – most viszont Európára is gondoltak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

Pályán is támad a KTM

2013.11.06. 13:38 - Hírszerkesztő

A KTM idei legnagyobb dobása, az 1290 Super Duke R már október elsején teljesen lelepleződött, a brutális meztelen gép formaterve igen közel maradt ahhoz, amit a tavalyi milánói szalonon mutattak az osztrákok. Nemcsak gyönyörű lett a legnagyobb Duke, hanem brutálisan erős is (180 lóerő), a hangja pedig borzongatóan kellemes. Természetesen ezt a modellt is elvitték az idei EICMA kiállításra, de mivel a legtöbb részletet már felfedték vele kapcsolatban, nem vonta el teljesen a figyelmet a többi új KTM-ről.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Szaporodik a szörnyeteg

2013.11.06. 09:17 - Hírszerkesztő

A Ducatinál idén ünneplik a Monster huszadik születésnapját, ebből az alkalomból pedig máris két új modellel bővítik a sorozatot. Kémfotókon már tavasszal is láthattuk a Monster 1200-at, a hivatalos bemutatást azonban – a Superleggerával ellentétben– a milánói szalonra tartogatták.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Megérkezett a legkisebb Harley

2013.11.05. 16:04 - Hírszerkesztő

Már néhány hónappal ezelőtt megjelentek olyan pletykák, melyek szerint a Harley-Davidson lefelé bővítené modellpalettáját. Akkor még úgy lehetett sejteni, hogy a 2014-es indiai Auto Expón mutatják be 500 köbcentis V2-esüket, most azonban eldőlt: nem kell tovább várni, a milánói motorkiállításon a félliteres mellett egy 750-es gépet is lelepleztek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
9 hozzászólás

Úristen! Ezt mégis hogyan gondolta a Honda?

2013.11.05. 13:53 - Zách Dániel

Pezsgő élet zajlik Milánóban, ahol most a motorkiállítás a legfontosabb esemény, pedig az utcákon mindig mindenféle ember motorozik, vagy robogózik. A közlekedés pontosan abban a mederben zajlik, amelyben minden normális európai országban. Nagyon jó ezt közelről látni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 231