Hírek Hírek

Mit vár a Daimler az Agustától?

2014.11.15. 14:49 - Hírszerkesztő

Hosszas találgatások, spekulációk után október végén, még a milánói EICMA motorszalon előtt vált biztossá, hogy a Daimler az AMG-n keresztül huszonöt százalékos részesedéssel bevásárolja magát az MV Agustába. Az azonban nem volt teljesen egyértelmű, hogy mit is várnak ettől a németek – az üzlet presztízsértékén túl.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Motoros ütközött kerékpárossal a Lánchídon

2014.11.14. 15:17 - Hírszerkesztő

Tegnap egy extrém ritka sportautó balesete okozott gigadugót a Clark Ádám tér környékén, ma egy motoros és egy kerékpáros ütközése akasztotta meg a forgalmat a Lánchídon.

Távolról sincs vége, olvasson még »
10 hozzászólás

Élet a Multistradán túl

2014.11.10. 13:57 - Hírszerkesztő

Az idei milánói motorszalonon kétségkívül nagy figyelmet élveznek a túramotorok. A Ducati például a Multistrada 1200 felfrissített változatát mutatta be, de az olaszoknak azért emellett is voltak újdonságaik, nemcsak a túragépek szegmensében.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Meghízott a meztelen Aprilia

2014.11.09. 07:18 - Hírszerkesztő

Az Aprilia nagyon jó időzítéssel mutatta be Milánóban az új RSV4-eseket, azonban nem csupán ennyi újdonsággal készültek az EICMA motorszalonra. Szintén két változatban érkezett meg a felfrissített Tuono V4-es.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

A Triumph-nál is a túra a sláger

2014.11.08. 16:06 - Hírszerkesztő

A Triumph ugyan nem készült eget rengető újdonságokkal az idei őszre, mégsem futhattak neki a két nagy motorkiállításnak üres standokkal. Éppen ezért Kölnben négy különkiadású modellt lepleztek le, az Intermot zárása után nem sokkal pedig az is kiderült, hogy a 800 köbcentis Tiger módosított változatait viszik el a milánói EICMA-ra.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Ha Batman olasz lenne

2014.11.08. 07:00 - Hírszerkesztő

A Moto Guzzi több különkiadású modellt is készített a California 1400-ból a milánói EICMA szalonra. A legérdekesebbnek azonban mégsem ezek egyike, hanem az ugyancsak a Californián alapuló MGX-21 koncepció tűnik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
15 hozzászólás

A legveszettebb Kawasaki

2014.11.07. 12:16 - Hírszerkesztő

A Kawasaki hosszú várakozás után végre megkegyelmezett a motorrajongóknak, és a H2 Ninja minden részletét felfedte. Az utcai és a pályaváltozat egyaránt 998 köbcentis sornégyessel készül, amely előbbi esetében 200 lóerős teljesítmény leadására képes, Ram-Air rendszerrel ezt 210-ig lehet feltornászni. Emellett pedig 133 newtonméteres csúcsnyomaték áll rendelkezésre. Ennek a blokknak 238 kilogrammos tömeget kell mozgatnia.

Távolról sincs vége, olvasson még »
15 hozzászólás

Gyengébb és dobozos: itt a Stradale

2014.11.07. 07:02 - Hírszerkesztő

Az MV Agustával kapcsolatban ezekben a hetekben nem az új modelleket övezte a legnagyobb érdeklődés. Az olasz motorgyártó vezetői ugyanis a Daimlerrel tárgyaltak, október végén pedig meg is született az egyezség: a németek a Mercedes AMG sportrészlegén keresztül 25 százalékos részesedést vásároltak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Túraenduróból sosem elég?

2014.11.06. 17:28 - Hírszerkesztő

A túramotorok, túraendurók szegmense napjainkban korántsem mondható kevésszereplősnek. A BMW és a Ducati is nagy erőket mozgósít ezen a területen, de a KTM is már-már hagyományosan ott van a kategória királyai között. Szinte napra pontosan egy éve az 1190 Adventure felfrissített változatával standoltak Milánóban, idén októberben pedig a kölni Intermoton mutatták be az 1290 Super Adventure-t.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Éva, megvan a szikra?

2014.11.06. 10:48 - Hírszerkesztő

Az olasz Energica neve még kevésbé számít ismertnek a motoros világban, de rendszeres olvasóink már találkozhattak vele többször is. Idén februárban megmutatták ugyanis elektromos sportmotorjukat, az Egót, nem sokkal később pedig arról kezdtek pletykálni, hogy hamarosan megduplázódik modelljeik száma.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Túra-BMW sportos gyökerekkel

2014.11.06. 07:44 - Hírszerkesztő

A BMW nem fogta vissza magát az októberi kölni motorszalonon, és egy sor újdonságot leleplezett. Azt azonban már akkor sejteni lehetett, hogy tartogatnak valamit az ősz másik nagy kiállítására, a milánói EICMA-ra is. A megújult F 800 R-re talán kevesebben számítottak, az S 1000 XR-t viszont sokan már nagyon várták.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

A Honda is bedurvult

2014.11.05. 17:56 - Hírszerkesztő

A Yamaha kilencszeres világbajnoka, Valentino Rossi közreműködésével mutatta be legdurvább sportgépét, az R1-est. Ha pedig ők előhúzták az aduászt, akkor a Honda sem maradhatott le nagyon: a 2013-as és 2014-es MotoGP világbajnokság aranyérmesét, Marc Marquezt bízták meg egy hasonlóan nemes feladattal.

Távolról sincs vége, olvasson még »
17 hozzászólás

Aprilia: létezik jobb időzítés?

2014.11.05. 16:00 - Hírszerkesztő

Az Apriliának megvolt az oka a nagy ünneplésre az elmúlt hétvégén. A francia Sylvain Guintoli ugyanis nagy sikert, Superbike világbajnoki címet hozott az olasz gyártónak. Ezzel már nem kevesebb, mint 54 vb-arany szerepel a márka történelemkönyvében: 38 a MotoGP-ben, 7 a Superbike sorozatban, 9 pedig off-road megmérettetéseken.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Búcsú a bandzsa BMW-től

2014.11.05. 12:09 - Hírszerkesztő

A BMW motorkerékpár-palettáján érdekes helyet foglalt el az F 800 R. Sokan a bajorok legkevésbé BMW-s gépének tartották, hiszen sem bokszermotort, sem telelever futóművet, sem pedig kardánhajtást nem kapott. Ezt súlyosbította ráadásul az a bandzsa ábrázat, amelyet az aszimmetrikus első lámpák kölcsönöztek neki.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

A Husky vajon harap-e?

2014.11.05. 09:44 - Hírszerkesztő

A Husqvarna tavaly ősszel még csínján bánt az újdonságokkal, az akkori milánói motorszalonon ugyanis csupán egyetlen újdonságot villantott meg. A 701-es ráadásul még csak tanulmány formájában létezett. Idén már az EICMA előtt néhány héttel kiderült, hogy ez a modell eljutott a sorozatgyártásig, de emellett két titokzatos koncepcióról is szóltak a hírek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

A nyomkövető útnak indul

2014.11.04. 17:46 - Hírszerkesztő

Amikor a Yamaha néhány héttel ezelőtt elkezdte szivárogtatni a megújuló R1-esről szóló anyagokat, akkor került a nyilvánosság elé az első fotó az FJ-09 néven emlegetett sport-túragépről is. Túlzottan sok részletet akkor még nem lehetett ismerni róla, az azonban már szinte biztos volt, hogy azt is a milánói EICMA szalonon mutatják be.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Túrára fel a Ducatival

2014.11.04. 13:11 - Hírszerkesztő

Felfrissítette túramotorját, a Multistradát a Ducati. Az olasz gyártó a hazai EICMA motorszalonon állítja ki először a ráncfelvarrott gépet, amely országon belül az MV Agustától már bemutatása előtt kapott egy riválist, egészen pontosan a Turismo Velocét.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

A sportmotorok új királya?

2014.11.04. 07:25 - Hírszerkesztő

A Yamaha egy ideje már nem titkolta, hogy hamarosan megújul utcai kínálatuk csúcsa, az R1-es sportgép. Azt is tudni lehetett, hogy a novemberi, milánói EICMA motorszalonon leplezik le újdonságukat, végül azonban nem várták meg a mai első sajtónapot, helyette már tegnap éjszaka bemutatták a felfrissített R1-est.

Távolról sincs vége, olvasson még »
16 hozzászólás

Brit luxus milliomosoknak

2014.11.03. 11:18 - Hírszerkesztő

Idén ősszel már láthattunk néhány számítógéppel készített képet a motoripar vérkeringésébe visszatérő brit Matchless újdonságáról, a Model X-ről. Ehhez akkor néhány információmorzsa is társult, de nagy kérdés volt, hogy mi lesz a végeredmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »
12 hozzászólás

A brazil motoros rendőr nem szarozik

2014.11.02. 16:22 - Sipos Zoltán

Mint a moziban: észreveszik a rablót, megfordulnak, nyélgázon, a forgalommal szemben is üldözik, majd pillanatok alatt lefegyverzik. Ahogy kell.

Brazil motoros rendőrre rögzített testkamera vette fel az esetet, amikor járőrözés közben egy motoros rablóra figyeltek fel. Rövid üldözés és egy perc múlva a gyanúsított a földön feküdt, lefegyverezve. Profi munka a javából.

Az ilyen videókat elnézve mindig elgondolkodom, miért van olyan kevés enduró a rendőrmotorok közt. Ezek a keskeny, könnyű és mozgékony gépek városi környezetben is jól jöhetnek, nem akadály egy komolyabb padka, a lámpánál szorosan álló autók sora. A két motoros itt is olyan hatékonyan ugratott át a járdaszigeten, slisszolt át a kocsik közt, hogy csak pislogtam. Ha pedig le kell térni az aszfaltról, egy ilyen enduró megint csak sokkal jobban kezelhető, mint egy másfél-kétszer ilyen nagy és nehéz járőrmotor. Oké, országúton, autópályán jobbak a nagy dögök. De városban? Vajon mit hagytam ki a számításból, miért nincs nálunk járőr-enduró?

31 hozzászólás

Nincs garázsod? Van megoldás

2014.11.01. 11:35 - Hírszerkesztő

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy garázst építsen, és persze az is előfordulhat, hogy lakásunk közelében nincs bérelhető megoldás. Ekkor jelenthet segítséget a motorosok számára a német GSM mobilgarázsa.

Távolról sincs vége, olvasson még »
19 hozzászólás

Két kerék, tizenkét henger

2014.10.30. 10:08 - Hírszerkesztő

Az amerikai Olson's Performance izomautók és tuning-teherautók építésével is foglalkozik, tíz évvel ezelőtt pedig elkészítették első V8-as motorkerékpárjukat is, amelyhez egy nyolchengeres Ford Flathead blokkot használtak fel. Azóta több hasonló gépet alkottak, de van, amikor még önmagukat is túllicitálják.

Távolról sincs vége, olvasson még »
21 hozzászólás

Olasz luxus túrázóknak

2014.10.28. 10:35 - Hírszerkesztő

Olaszországban már javában készülnek a novemberi, milánói EICMA kiállításra a motorgyártók. Az MV Agustától nemcsak új modelleket, hanem a márka jövőjét érintő bejelentést is várhatunk – igaz, még nem dőlt el, hogy a Mercedes-AMG valóban bevásárolja-e magát a vállalatba. Az Agustánál emellett már a jövő évi modellpalettát is tervezgetik, amelye egy tavaly ősszel bemutatott gép is felkerülhet végre.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Építs motort öngyújtóból!

2014.10.26. 10:44 - Hírszerkesztő

Azt már a Totalcar és a Totalbike olvasói is bebizonyították, hogy motorkerékpár-makettet szinte bármiből lehet építeni. Az internet bugyraiból előkerült fotók tanulsága szerint nem kivétel ez alól az öngyújtó sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Három új Husky utcára

2014.10.24. 17:49 - Hírszerkesztő

A svéd Husqvarna nevét elsősorban a terepmotorok kapcsán ismerhetjük. A márkát azonban a közelmúltban a Cross Industries-en keresztül felvásárolta a KTM, így most egy új arculat kialakítása lehet a legfontosabb lépés. A novemberi milánói EICMA motorszalonra ennek szellemében több olyan újdonsággal is készülnek, amelyek előrevetítik, milyenek is lesznek a jövő Huskyjai. Az ígéretek szerint nem átcímkézett KTM-eket kell várnunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 239