Vespa-másolatokat foglaltak le a rendőrök

2013.11.14. 17:32 - Hírszerkesztő

A múlt héten rendezték Milánóban az EICMA motorkiállítást, melynek legtöbb újdonságát mi is bemutattuk olvasóinknak. A megnyitó előtt azonban az olasz rendőröknek is akadt dolguk, a most nyilvánosságra hozott információk szerint ugyanis hét kiállító standját kellett kiüríteniük.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Féláras akció motorosoknak

2013.11.11. 15:36 - Hírszerkesztő

Öt év után először, 2013. november 15-én és 16-án minden készleten lévő Dainese, Akrapovic és MotoOne terméket, valamint számos más kiegészítőt és alkatrészt ötven százalékos kedvezménnyel kínál a budapesti Karasna Motorosbolt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Nem lőtte el összes puskaporát a Yamaha

2013.11.11. 11:33 - Hírszerkesztő

Számos újdonsággal készült az idei milánói EICMA motorkiállításra a Yamaha. A japánok még a sokszoros MotoGP világbajnok Valentino Rossit is bevetették, hogy új modelljeikre felhívják a figyelmet. A nagy visszatérő SR400-on kívül talán az MT-07 jelentette a legnagyobb újdonságot, de a jelek szerint még mindig maradt egy-két meglepetés a tarsolyukban - ezeket a november 20-án rajtoló Tokyo Motor Show-n mutatják majd be.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Motort gyárt a Caterham, ijesztget a Husky

2013.11.08. 17:57 - Hírszerkesztő

A milánói EICMA motorkiállítás nemcsak az olyan nagy márkákról szól, mint a Honda, a Yamaha, a BMW, vagy éppen a KTM. Olyan gyártók is újdonságokkal készülnek, amelyekről ritkábban hallani, esetleg nagy visszatérőnek számítanak, vagy akár a jövő útját építgetik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Végre itt a meztelen BMW

2013.11.08. 09:38 - Zách Dániel

A BMW a motoriparban is birodalmi méretekben játszik. Ugyan ők nem nyomatják a mindent a fiatalokért szlogent, standjuk óriási, bár szerintem a legjobb nők azoknál a cégeknél ácsorognak, ahol nem olyan érdekes a termék.

Távolról sincs vége, olvasson még »
13 hozzászólás

Igazi klasszikus, modern technikával

2013.11.07. 13:08 - Hírszerkesztő

A milánói motorszalonon a visszatérők táborát erősíti a Brough Superior nevű legendás brit márka, melyet 1919-ben alapítottak, 1940-ben pedig el is tűnt a palettáról. A motorkerékpárok Rolls-Royce-aként is emlegetett gyártó most új kezekben kezd éledezni, az új SS100-at a francia Boxer Design tervezte és építette meg. A klasszikus elődért egyes aukciókon súlyos tízmilliókat fizetnek, nem csoda, ha ahhoz próbál kissé visszanyúlni az újdonság formaterve is. Ilyen hasonlóságot jelent többek közt a hosszú, már-már hengeres üzemanyagtank és a nyereg kialakítása, valamint a kipufogó két dobjának elhelyezése is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
12 hozzászólás

Vérfrissítés a Triumphnál is

2013.11.07. 09:18 - Hírszerkesztő

Két új modellel bővítette a Thunderbird cruiser-családot a Triumph – ezeket más újdonságok mellett a milánói EICMA motorkiállításon mutatták be. Az új Commander és LT közös blokkot kapott, mely a Storm sorkettesén alapul.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Ilyen Kawasaki még nem volt

2013.11.06. 16:13 - Hírszerkesztő

Éppen egy hónappal ezelőtt adtunk hírt róla, hogy Olaszországban, feltehetőleg egy reklámfilm forgatása közben meglesték a Kawasaki készülő robogóját. A J300 azért ígérkezett nagy durranásnak, mert a Kawasakinak ebben a kategóriában eddig még nem volt globális modellje – most viszont Európára is gondoltak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

Pályán is támad a KTM

2013.11.06. 13:38 - Hírszerkesztő

A KTM idei legnagyobb dobása, az 1290 Super Duke R már október elsején teljesen lelepleződött, a brutális meztelen gép formaterve igen közel maradt ahhoz, amit a tavalyi milánói szalonon mutattak az osztrákok. Nemcsak gyönyörű lett a legnagyobb Duke, hanem brutálisan erős is (180 lóerő), a hangja pedig borzongatóan kellemes. Természetesen ezt a modellt is elvitték az idei EICMA kiállításra, de mivel a legtöbb részletet már felfedték vele kapcsolatban, nem vonta el teljesen a figyelmet a többi új KTM-ről.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Szaporodik a szörnyeteg

2013.11.06. 09:17 - Hírszerkesztő

A Ducatinál idén ünneplik a Monster huszadik születésnapját, ebből az alkalomból pedig máris két új modellel bővítik a sorozatot. Kémfotókon már tavasszal is láthattuk a Monster 1200-at, a hivatalos bemutatást azonban – a Superleggerával ellentétben– a milánói szalonra tartogatták.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Megérkezett a legkisebb Harley

2013.11.05. 16:04 - Hírszerkesztő

Már néhány hónappal ezelőtt megjelentek olyan pletykák, melyek szerint a Harley-Davidson lefelé bővítené modellpalettáját. Akkor még úgy lehetett sejteni, hogy a 2014-es indiai Auto Expón mutatják be 500 köbcentis V2-esüket, most azonban eldőlt: nem kell tovább várni, a milánói motorkiállításon a félliteres mellett egy 750-es gépet is lelepleztek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
9 hozzászólás

Úristen! Ezt mégis hogyan gondolta a Honda?

2013.11.05. 13:53 - Zách Dániel

Pezsgő élet zajlik Milánóban, ahol most a motorkiállítás a legfontosabb esemény, pedig az utcákon mindig mindenféle ember motorozik, vagy robogózik. A közlekedés pontosan abban a mederben zajlik, amelyben minden normális európai országban. Nagyon jó ezt közelről látni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Gyönyörű luxus-túragép az olaszoktól

2013.11.05. 10:42 - Hírszerkesztő

Sportos formatervű túragépet leplezett le a milánói motorszalon előestéjén az MV Agusta. A Turismo Veloce 800 a Brutale, illetve az F3800 műszaki alapjaira épül, és luxuskivitel is készül belőle.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

Visszatér a legkívánatosabb Yamaha

2013.11.05. 08:41 - Zách Dániel

Hol vagytok fiatalok, kérdezhetik sokan a Yamahánál, amikor egy új modellévet tervezgetnek. Ezt kérdezi nagyjából az összes jelentős motorgyártó Európában, ugyanis egyre kevesebb mostani kamaszt érdekel a motorozás.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Jönnek a kínai olaszok

2013.11.05. 07:54 - Hírszerkesztő

Két újdonsággal készült a milánói EICMA motorkiállításra a Benelli: mindkét modell a BN600-ason alapul, de míg az egyik egy sportos túragép, a másikat elsősorban kezdőknek szánják.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Legendát élesztget a Vespa

2013.11.04. 15:02 - Hírszerkesztő

A Vespa 1968-ban, a Nuova 125 utódaként mutatta be a Primaverát, melyet egészen 1982-ig gyártottak, közben pedig a márka egyik legkedveltebb modelljévé vált. Ezt a legendát igyekszik feltámasztani új modelljével az olasz gyártó, visszatér a Primavera típusjelzés is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Nyolchengeres francia vadállat

2013.11.02. 13:27 - Hírszerkesztő

A szerb származású francia motorépítő, Ludovic Lazareth munkái szinte kivétel nélkül meghökkentőek. Mindegy, hogy két, vagy négy keréken álmodja meg legújabb őrültségeit, az elkészült gépek általában brutálisan erősek lesznek. Így volt ez a V8-as Renault Twingóval, illetve a Quadrazumával is, melynek egyik mutációja, a Wazuma V12-es BMW-blokkot kapott.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Odapirít a Suzuki

2013.10.30. 13:43 - Hírszerkesztő

A Suzuki három tanulmányautóval már bizonyította, hogy komolyan készülnek a kétévente, ősszel megrendezett Tokyo Motor Show-ra. A hazai kiállításon azonban a motorosokat sem hanyagolja el a japán gyártó, két érdekes koncepciót is készítettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
16 hozzászólás

Mit rejteget a Yamaha?

2013.10.29. 12:58 - Hírszerkesztő

A Yamaha idén egyszer már előrukkolt a The Dark Side of Japan (Japán sötét oldala) szlogennel. Először egy húrokból épített szobrot mutattak a nagyközönségnek, majd megérkezett legújabb csupasz gépük, az MT-09. Most újra leporolták a fenti mottót, de a meglepetéssel a jövő heti, milánói EICMA motorkiállításig még várnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Lelepleződött a KTM sportmotorja

2013.10.27. 10:03 - Hírszerkesztő

Úgy tűnik, az október idén a kiszivárogtatott információk hónapja. Alig néhány nappal ezelőtt láttak napvilágot az első stúdiófotók, és a részletes adatok a Ducati Superleggeráról, melynek következtében az olasz gyártó a vártnál hamarabb mutatta meg leplezetlenül is pehelysúlyú sportgépét, most pedig a KTM háza tájáról érkeztek olyan információk, melyeket szívesen titkoltak volna még egy ideig.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Nem bírta tovább a Ducati

2013.10.22. 14:24 - Hírszerkesztő

Tegnap még arról számoltunk be, hogy a Ducati erőfeszítései ellenére rendre szivárognak ki a fotók és információk az érkező 1199 Superleggeráról, de akkor még azt lehetett sejteni, hogy a hivatalos bemutatással kihúzzák valahogy a következő két hetet, ami még hátravan a milánói motorkiállítás megnyitásáig. Nem így lett: az olaszok elgyengültek, és idő előtt leleplezték sportmotorjukat. Az újdonságból mindössze ötszáz darabot gyártanak majd, és a Superbike-homologizációs célokkal készült 1199 Panigale R felé pozícionálják a kínálatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Egy igazán vagány Ducati

2013.10.21. 11:48 - Hírszerkesztő

A Ducati a novemberi, milánói EICMA motorkiállításon mutatja majd be legújabb modelljeit, de úgy tűnik, a titkolózás nem az olasz gyártó erőssége. A kis Panigale leleplezésével nem tudtak már várni, így szeptemberben, Frankfurtban állították ki, a limitált szériás Superleggeráról pedig idő előtt szivárogtak ki az első képek és adatok.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

Íme, az első indiai Buell

2013.10.18. 13:54 - Hírszerkesztő

Már hónapok óta vártuk az Erik Buell Racing nagy visszatérését. Kiszivárgott fotón már láthattuk az első olyan utcai gépüket, mely az indiai Heróval való összeborulás után készült, a bemutatót azonban még halogatták. Végül talán kissé átgondolatlanul választottak időpontot, ugyanis a nagy leleplezés napján az egész világ a BMW NineT világpremierjére figyelt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Láttuk a legújabb BMW-t

2013.10.16. 14:40 - Hírszerkesztő

A BMW motorkerékpár-gyártó részlege, a BMW Motorrad idén ünnepli alapításának kilencvenedik évfordulóját. Az ünnepi alkalomra a bajorok különleges új modellel készültek, melynek megtervezését az amerikai Roland Sands-ra és csapatára bízták. A koncepció már tavasszal elkészült, néhány hete pedig a sorozatgyártású NineT-t is lencsevégre kaphatták a kémfotósok. A hivatalos bemutatóval egészen mostanáig vártak, és meg is adták a módját: a müncheni BMW-múzeumban leplezték le meztelen gépüket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
23 hozzászólás

Az Apriliától igazolt szakembert a Ducati

2013.10.13. 16:10 - Hírszerkesztő

Új főigazgató került a Ducati motorsportrészlegének élére: olasz riválisuktól csábították el Luigi Dall'Ignát. A szakembernek fontos szerepe volt az Aprilia 2009-es Superbike-visszatérésében, az ő irányítása alatt Max Biaggi két világbajnoki címet is ünnepelhetett a márkával.

Luigi Dall'Igna
Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 233